Search

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Κάλεσμα της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως για παράκληση στην Παναγία ώστε να “φωτιστούν” οι Βουλευτές

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια, ενώ την ίδια ώρα, η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, απευθύνει κάλεσμα για Παράκληση στην Παναγία, ώστε να χαρίσει φώτιση στους Βουλευτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως:

Μεθαύριο Τετάρτη το απόγευμα στις 6.30’ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου θα ψαλεί η Παράκληση στην Παναγία μας για τον φωτισμό των βουλευτών του Κοινοβουλίου μας, προκειμένου να αποφευχθεί η χαλάρωση της παραδοσιακής μορφής του γάμου, όπως η ανθρώπινη φύση την ορίζει και η χριστιανική Εκκλησία μας την ανέβασε ψηλά και την κατέστησε Μυστήριο ιερό και μεγάλο. Σας περιμένουμε μεθαύριο Τετάρτη στις 6.30’ το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ως Εκκλησία του Χριστού, το μεγάλο πνευματικό όπλο μας είναι η προσευχή και σ’ αυτήν θα καταφύγουμε. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ψηφίζεται την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ποια τα 2 ερωτήματα

Δύο πάντως, εξακολουθούν να είναι αυτή τη στιγμή είναι το βασικά ερωτήματα:

-Πόσοι συνολικά θα είναι οι βουλευτές της πλειοψηφίας που θα απέχουν ή θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο και πόσοι θα είναι αυτοί της αντιπολίτευσης

-Αν θα βρεθούν οι 15 βουλευτές για να κατατεθεί αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο ερώτημα, σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει τόσο η κυβέρνηση όσο και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Στους διαδρόμους της Βουλής έντονα ακούγεται ότι περίπου 50 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα καταψηφίσουν, ενώ άγνωστο ακόμα παραμένει εάν θα λάβει τον λόγο ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Η «πίεση» που ασκείται στην γαλάζια παράταξη είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς οι διαρροές είναι ιδιαίτερα μεγάλες, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Άλλωστε, η απόφαση Βορίδη έχει ανοίξει την όρεξη σε αρκετά στελέχη, κυρίως της περιφέρειας, οι οποίοι δυσκολεύονται εξαιτίας των τοπικών κοινωνιών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, το βασικό πρόβλημα ακούει στο όνομα του Παύλου Πολάκη. Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι την προσεχή Πέμπτη θα βρίσκεται στην Κρήτη, τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ουσιαστικά ζητήσει κομματική πειθαρχία επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με τις προωθούμενες διατάξεις, θεωρώντας ότι ανοίγει ο δρόμος για την τεκνοθεσία. Στην συνεδρίαση της ΚΟ την προσεχή Τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μετρήσει τα… κουκιά. Σημειώνεται ότι κομματική πειθαρχία δεν θα έχει και το ΠΑΣΟΚ, αλλά σίγουρα το κλίμα για τους διαφωνούντες δεν θα είναι καλό, δεδομένων και όσων συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Οι συνεργασίες

Στο παρασκήνιο ήταν έντονες οι διεργασίες αναφορικά με την κατάθεση αιτήματος διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας. Πλην της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, τα υπόλοιπα κόμματα δεν διαθέτουν την Κοινοβουλευτική Δύναμη για την κατάθεση αιτήματος. Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρώτος αίτημα, τσακώθηκε με τον Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος με την σειρά του ανακοίνωσε την πρόθεση, και τελικά οι Σπαρτιάτες υπογράμμισαν ότι θα στηρίξουν το αίτημα της «Νίκης». Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η «σύμπραξη» ανάμεσα στα δύο κόμματα θα επιτευχθεί. Στο μεταξύ, στον Περισσό ακόμα δεν έχουν αποφασίσει εάν θα καταθέσουν αίτημα, κάτι που θα γίνει αυτή την εβδομάδα.

 

Μοιραστείτε το