Search

Θράκη: Μήνυμα ισχύος από την τελική φάση της άσκησης «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22 / THRACIAN COOPERATION-22»

Kορυφώθηκε το πρωί της Παρασκευής η μεγάλη ελληνοαμερικανική στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα από τις 14 Μαρτίου στην Ξάνθη. Η «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22 / THRACIAN COOPERATION-22» λαμβάνει χώρα στο Πεδίο Βολής Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης (ΠΒΑΞ), με τη συμμετοχή ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών τμημάτων, ενώ παράλληλα υπήρχε συμμετοχή από τμήματα της Κύπρου , της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Άρματα μάχης Abraams και τεθωρακισμένα οχήματα Bradley απαντούν στα πυρά ενώ τις εντυπώσεις κλέβουν τα πανίσχυρα άρματα leopard με στόχο τη συνεκπαίδευση όλων των τμημάτων που συμμετέχουν στην άσκηση

Εντυπωσιασμένοι ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης μαζί με τον Deputy Commander General JOE JARRARD παρακολούθησαν την τελική φάση της Θρακικής Συνεργασίας 2022 , στέλνοντας μήνυμα ισχύος προς πάσα κατεύθυνση

Η συγκεκριμένη συνεκπαίδευση εντάσσεται στο συνολικό προγραμματισμό των κοινών ασκήσεων στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] με τις ΗΠΑ. Με συνεχή εκπαίδευση και επαγρύπνηση σε στεριά, αέρα και θάλασσα.

Σημειώνεται δε πως οι οδηγίες που έχει δώσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και στους τρεις Κλάδους είναι σαφείς: Eτοιμότητα από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο, συνεχής εκπαίδευση και επίδειξη σημαίας σε όλα τα «καυτά» σημεία ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, η χώρα μας ενισχύει συνεχώς τη συνεργασία με συμμαχικές χώρες, πραγματοποιώντας κοινά εκπαιδευτικά γυμνάσια σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια, ενώ δυνάμεις μας βρίσκονται και σε αποστολές στο εξωτερικό.

 

Μοιραστείτε το