20 Σεπτεμβρίου 2024

Διδυμότειχο: Σκληρή αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο για βιολογικό και κλειστό γυμναστήριο

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Διδυμοτείχου, Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και των επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφίας και πρώην δημάρχων, Χρήστου Τοκαμάνη και Παρασκευά Πατσουρίδη, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή τον Βιολογικό Καθαρισμό και το Κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Γκατσιούδης», τα οποία από τότε που κατασκευάστηκαν και για περισσότερα από 20 χρόνια, δεν είχαν άδεια λειτουργίας. «Ο Βιολογικός έχει τώρα πλέον άδεια και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και με αυτά καταφέραμε να εντάξουμε και τη σοβαρή επένδυση για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του, με χρηματοδότηση 1,2 εκ. ευρώ περίπου, που θα προέλθουν από το «Αντώνης Τρίτσης», είπε απευθυνόμενος στους δύο πρώην δημάρχους ο κ. Χατζηγιάννογλου.

Σε υψηλούς τόνους, μάλιστα, κατήγγειλε τον κ. Τοκαμάνη ότι επί της θητείας του ο δήμος «εισέπραττε παρανόμως τέλη για τον Βιολογικό, παρότι δεν δικαιούνταν», καθώς οι εγκαταστάσεις δεν ήταν αδειοδοτημένες και αυτός ήταν και ο λόγος που η είσπραξη σταμάτησε στη θητεία του κ. Πατσουρίδη». «Για όλες τις λάσπες που πέταξε ο κ. Χατζηγιάννογλου, δηλώνω ότι είναι ψεύτης και συκοφάντης, ας με πάει στο δικαστήριο, στον εισαγγελέα, όπου θέλει, αλλά δεν του επιτρέπω να πετάει λάσπη απέναντί μου», τού απάντησε ο κ. Τοκαμάνης. Η ίδια ένταση επικράτησε και όταν η συζήτηση έφτασε στα προβλήματα του Κλειστού Γυμναστηρίου «Κώστας Γκατσιούδης», το οποίο επίσης λειτουργούσε για περισσότερα από 23 χρόνια χωρίς άδεια, ενώ εδώ και καιρό δεν έχει ούτε ρεύμα, αφού, όπως είπε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, «το ΕΠΑΛ, από το οποίο έπαιρνε ρεύμα το Κλειστό Γυμναστήριο, κατέβασε τον γενικό και σχεδόν εκβιαστικά πέταξε έξω από το γήπεδο τους συλλόγους».

Ο κ. Χατζηγιάννογλου πρόσθεσε ότι η παρούσα δημοτική αρχή προχώρησε όλες τις διαδικασίες για την έκδοση άδειας λειτουργίας του γυμναστηρίου, η οποία, όπως είπε, θα «βγει» τους επόμενους μήνες ή το αργότερο μέσα στο 2023. «Και σε αυτή την περίπτωση, έχοντας πλέον την άδεια, θα καταθέσουμε τον φάκελο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του γηπέδου», συμπλήρωσε, για να καταλήξει αιχμηρά απέναντι στους δύο πρώην δημάρχους ότι «όλα αυτά συζητιούνται σήμερα, επειδή προϋπήρχατε εσείς: 8 χρόνια ο ένας, 9 χρόνια ο άλλος», είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας στον δήμαρχο, ο κ. Πατσουρίδης ανέφερε ότι στη θητεία του έγιναν προσπάθειες να αδειοδοτηθεί το κλειστό γυμναστήριο, «αλλά σε ώτα μη ακουόντων δεν μπορείς να κάνεις τίποτα…», σχολίασε συγκεκριμένα.

 

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας 

Μοιραστείτε το