19 Σεπτεμβρίου 2024

Τη Ροδόπη επέλεξε ως «σκηνικό» νέα σειρά του ΑΝΤ1

Η Ροδόπη ως «σκηνικό» αλλά κι ως πραγματική τοποθεσία θα προβληθεί σε νέα σειρά του ΑΝΤ1, με πρωταγωνίστριες τις γνωστές ηθοποιούς Ιωάννα Ασημακοπούλου, Λίλα Μπακλέση και Δανάη Σκιάδη.

Πρωταγωνιστές, ηθοποιοί, υποστηρικτικό casting, συντελεστές, παραγωγοί και τεχνικοί βρίσκονται στην περιοχή μας αυτό το διάστημα για τα γυρίσματα των επεισοδίων. Οι μαγευτικές λιμνοθάλασσες της Νότιας Ροδόπης, το μοναδικό κάλλους φυσικό τοπίο κοιλάδας Κομψάτου, ο ορεινός όγκος με τα μικρά του χωριά αλλά κι η σύγχρονη Κομοτηνή προβάλλονται μέσα από τη σειρά, που σύμφωνα με αθηναϊκά ΜΜΕ που καλύπτουν το ψυχαγωγικό ρεπορτάζ πρόκειται για ένα αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Δημήτρη Σίμου.

Ο ίδιος ο συγγραφέας κι η ομάδα του ανέλαβαν το σενάριο για τη μεταφορά του βιβλίου στη μικρή οθόνη. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Πιέρρος Ανδρακάκος, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει πληθώρα ελληνικών σειρών, αλλά και ταινιών. Είναι πιο γνωστός μέσα από τις δουλειές του στις σειρές «Safe Sex», «Άσε μας ρε μαμά», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Ταμάμ» και την ταινία «Αιγαίο SOS».

Η υπόθεση
Η νέα σειρά «Σώσε με» ευελπιστεί να εισάγει ένα νέο είδος στην ελληνική μυθοπλασία που έχουμε καιρό να δούμε στη μικρή οθόνη. Μυστήριο, αγωνία και ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Η υπόθεση επικεντρώνεται σε τρεις αδερφές, που επιστρέφουν στο χωριό τους, Κρυφό Ροδόπης, για το μνημόσυνο του πατέρα τους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου, με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της μια νεαρή καλλιτέχνης ξυλογλυπτικής, επισκέπτεται το χωριό της, για να συναντήσει τη μητέρα και τις δυο αδελφές της. Η μικρότερη αδελφή της δεν εμφανίζεται στο καθορισμένο ραντεβού. Η εξαφάνισή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών. Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, μία αστυνόμος ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας…

Έγραψαν για το βιβλίο
«Ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν το αφήνεις από τα χέρια σου, αν δεν λυτρωθείς στην τελευταία του σελίδα» (Πάνος Αμυράς, συγγραφέας-δημοσιογράφος).

«Σκληρό, σύγχρονο, βασανιστικό, καθηλωτικό. Ο Δημήτρης Σίμος δημιουργεί ένα αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ με συνεχείς κορυφώσεις, ανατριχιαστικές ανατροπές και μια ομιχλώδη ατμόσφαιρα που σε αποπροσανατολίζει και δεν σε αφήνει να δεις την αποκάλυψη που έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα» (Κέλλη Κρητικού, κριτικός βιβλίων-επιμελήτρια).

«Αυτό το ψυχολογικό θρίλερ είναι ένας σοβαρός λόγος για να χάσεις τον ύπνο σου…» (Ευθύμιος Σαββάκης, δημοσιογράφος).

«Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ αστυνομικής πλοκής που υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα, βυθίζοντάς σας σε μια ιστορία ενοχής» (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Ελπίζουμε οι καλές κριτικές του βιβλίου, να βρουν αντίστοιχη επιτυχία και στις οθόνες, προβάλλοντας –και τουριστικά- τη Ροδόπη.

 

 

 

Πηγή: xronos.gr

Μοιραστείτε το