19 Σεπτεμβρίου 2024

Διδυμότειχο: Δεν εξελέγη προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου λόγω…απουσιών – Χατζηγιάννογλου: Τα πείσματα & οι εγωισμοί δεν οδηγούν πουθενά

Για 3Η φορά θα κληθούν να συνεδριάσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου προκειμένου να εκλέξουν νέο προεδρείο, καθώς κατά τη συνεδρίαση της Κυριακής 23 Ιανουαρίου απόντες ήταν 16 σύμβουλοι των παρατάξεων του Χρήστου Τοκαμάνη και του Παρασκευά Πατσουρίδη.

Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου προσήλθαν μόνον 11 από τους 27 δημοτικούς συμβούλους , με την απουσία των υπολοίπων 16 να φέρνει τα μέλη σε νέα 3η συνεδρίαση την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί. Εφόσον  και πάλι δεν υπάρξει απαρτία, τότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο που προβλέπει την εκλογή των τριών μειοψηφούντων από την παράταξη του δημάρχου, Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, και από τις δύο παρατάξεις της μειοψηφίας που συμμετέχουν με τον μεγαλύτερο αριθμό συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, σχολιάζοντας στη ΕΡΤ Ορεστιάδας την απουσία των παρατάξεων των κ. κ. Τοκαμάνη και Πατσουρίδη από την επαναληπτική ειδική συνεδρίαση, υποστήριξε πως εγωισμοί δεν οδηγούν πουθενά και πως αυτές οι πρακτικές δεν είναι σωστές και έχουν συνέπειες στη λειτουργία του δήμου, που εδώ και έναν μήνα, εξαιτίας της μη λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του δήμου, έχει σε εκκρεμότητα σημαντικά θέματα, υποχρεώσεις και πληρωμές.

Αναφορικά με το επιχείρημα που προβάλουν οι δύο παρατάξεις ,ότι δηλαδή δεν προσήλθαν λόγο της αναμονής τους επί της ένστασης που κατέθεσε ο κ. Εμμανουηλίδης ,ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου εξήγησε  ότι πέρα από το τι θα αποφασίσει η Αποκεντρωμένη για τον κ. Εμμανουηλίδη ,υπήρχε επίσημη πρόσκληση για επαναληπτική ειδική συνεδρίαση όπως προβλέπεται από τον  νομοθέτη .

 

Μοιραστείτε το