19 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Νότης Μηταράκης για τις δομές φιλοξενίας και ταυτοποίησης μεταναστών στον Έβρο

Για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Έβρου, τον πραγματικό αριθμό των μεταναστών στη χώρα και για την επιδοματική πολιτική μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στη Βεργίνα Τηλεόραση.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι στην Ελλάδα καταγράφονται οι χαμηλότερες μεταναστευτικές ροές της δεκαετίας, ενώ την ίδια στιγμή στην Ευρώπη υπάρχει αύξηση 57%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να κλείσει 85 δομές φιλοξενίας και να δεχθεί μόλις 8.500 μετανάστες, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα δεχόταν 1.000.000. «Το μεταναστευτικό δεν μας επηρεάζει στο βαθμό που μας επηρέαζε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχετικά με το Κέντρο Υποδοχής στον Έβρο ο κ. Μηταράκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα αυξηθεί η χωρητικότητα του συγκεκριμένου ΚΥΤ και δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των διαμενόντων σε αυτό. Σήμερα διαμένουν 231 άτομα εκεί, ενώ μπορεί να δεχθεί μέχρι 700. Αυτό που γίνεται, εξήγησε ο υπουργός, είναι μια μικρή επέκταση των φυλακών της Αστυνομίας στο ΠΡΟΚΕΚΑ.

Επιπλέον, ο Ν. Μηταράκης διευκρίνισε ότι επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη έχουν φύγει από τη χώρα μας πολλαπλάσιοι μετανάστες από αυτούς που ήρθαν. Εκτός των άλλων, ο υπουργός χαρακτήρισε εθνικά επικίνδυνη την πρόταση να τοποθετηθούν οι μετανάστες σε ένα ακατοίκητο νησί.

Μοιραστείτε το