20 Σεπτεμβρίου 2024

«Κύμα» συμπαράστασης προς τον Θρακιώτη Β. Τσαρακτσίδη από επώνυμους και μη

Ο 23χρονος Βασίλης Τσαρακτσίδης κατοικεί και είναι από την Μεσσούνη της Ροδόπης και είχε μιλήσει στον «Χ» στις αρχές του Δεκεμβρίου για μια προσωπική του ιστορία που έχει να κάνει με το bullying (εκφοβισμό) που βίωσε από συμφοιτητές του. Πριν λίγες μέρες ο Βασίλης αντίκρισε σε εξωτερικό τοίχο το σπιτιού του γραμμένο με κόκκινη μπογιά το εξής: «Όλοι σε θέλουν νεκρό». Το συγκεκριμένο μήνυμα μίσους αποτελεί στοίχο από ένα τραγούδι που είχαν δημιουργήσει συμφοιτητές του που τον κορόιδευαν και εμπεριείχε και βρισιές προς το πρόσωπό του. 

Για να θυμίσουμε λίγο την ιστορία όλα ξεκίνησαν στα Ψαχνά της Εύβοιας όπου ο Βασίλης σπούδαζε στο Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου περίπου τον Νοέμβριο του 2020. Τότε μέσω διαδικτυακής συνομιλίας άλλα άτομα τον έβριζαν, ενώ κατά τον ίδιο υπήρχαν και απειλές προς το πρόσωπό του, ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκε και το τραγούδι στο διαδίκτυο, όπου τον βρίζουν. Ο ίδιος αποφάσισε να κινηθεί νομικά, ενώ λόγω του bullying που υπέστη αναγκάστηκε να πάει στην Πάτρα και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών με τη μέθοδο του 10%. 

Συμπαράσταση από επώνυμους και μη

Όπως ενημέρωσε ο Βασίλης μέσω δημόσιας ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν είδε το συγκεκριμένο μήνυμα στον τοίχο έγραψε: «Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά, όταν αποφάσισα να μιλήσω δημόσια για όλα όσα μου χουν συμβεί δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. 

Δεν μετανιώνω για τίποτα απ όλα όσα είπα και έκανα. Εμένα δεν με σέβονται ας σεβαστούν τουλάχιστον την οικογένεια μου.

Μετά απ αυτό το να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας  σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι αναπόφευκτο».

Επώνυμοι τάχθηκαν στο πλευρό του Βασίλη μεταφέροντας την στήριξη τους. Ένας από αυτός ήταν ο γνωστός ηθοποιός Ζήσης Ρούμπος που έγραψε τα εξής: «Σταματήστε να ασκείτε βία στους ανθρώπους γύρω σας. Όταν μειώνετε κάποιον για να νιώσετε καλύτερα, είναι σημάδι πως είστε οι ίδιοι τραυματισμένοι. Αλλάξτε το πριν να είναι αργά. Χρειάζεστε βοήθεια.

Ο Βασίλης από την άλλη, χρειάζεται υπενθύμιση ότι ο κόσμος δεν είναι έτσι. Έκανε το πιο σωστό. Διεκδικεί την υγεία και την αγάπη και μιλάει για αυτό του το δικαίωμα».

Ο κωμικός-youtuber Κώστας Μαλιάστης επίσης μετέφερε την στήριξή του με σχόλιό του, ενώ την στήριξή τους εξέφρασαν και οι Ζέτα Δούκα, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Αριστοτέλης Ρίγας και  Νικόλ Παναγιώτου μεταξύ άλλων. 

Επίσης είναι πάρα πολλοί αυτοί που κοινοποίησαν την αρχική δημοσίευση του Βασίλη που εμπεριέχει το μήνυμα μίσους στον τοίχο του σπιτιού του, δηλώνοντας να μην φοβηθεί το bullying το οποίο του ασκείται.

 

Πηγή: xronos.gr

 

Μοιραστείτε το