18 Οκτωβρίου 2024

Τέρενς Κουίκ: «Το ροζ της Ροδόπης δεν είναι απλά του ΣΥΡΙΖΑ – Στη θέση του θα μπορούσε να μπει η τουρκική σημαία»

«Το τι έγινε στο νομό Ροδόπης το καθόρισε το εκεί τουρκικό προξενείο, η κερκόπορτα της Τουρκίας στην καρδιά της Θράκης», γράφει σε  άρθρο στην εφημερίδα «Real News» ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος διετέλεσε Υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

«Στον γαλάζιο χάρτη των εκλογικών αποτελεσμάτων της 21ης Μαΐου, το ροζ κόκκινο στην περιοχή της Ροδόπης, στη Θράκη, δεν είναι απλά του ΣΥΡΙΖΑ. Και λυπάμαι που αυτό δεν σχολιάστηκε και δεν αναλύθηκε όπως έπρεπε. Ή μάλλον κανείς δημόσια στο φάσμα της πολιτικής δεν ασχολήθηκε επί της ουσίας με το τι σημαίνει αυτό το ροζ κόκκινο.

Για παράδειγμα: Επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων δεν διάβασα. Να το επαναλάβω για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, επεκτείνοντας τη σοβαρή διάσταση της κατάστασης. Στον γαλάζιο χάρτη των εκλογικών αποτελεσμάτων της 21ης Μαΐου, το ροζ κόκκινο στην περιοχή της Ροδόπης, στη Θράκη, δεν είναι απλά του ΣΥΡΙΖΑ. Στη θέση αυτού του χρώματος θα μπορούσε να μπει είτε η τουρκική σημαία είτε η φωτογραφία του Ερντογάν.

Και δεν είναι σκληρή αυτή η διατύπωση. Το τι έγινε στο νομό Ροδόπης το καθόρισε το εκεί τουρκικό προξενείο. Η κερκόπορτα της Τουρκίας στην καρδιά της Θράκης. Για μία ακόμη φορά έπαιξε το βρώμικο πολιτικό του παιχνίδι. Με τις μαύρες σακούλες των πολλών εκατομμυρίων ευρώ που κάθε χρόνο σκορπάει στην περιοχή, ακόμα και δίπλα στην Ξάνθη, για να έχει στο χέρι όσους μπορεί περισσότερους μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, αλλά Έλληνες πολίτες. Με δικαίωμα ψήφου.

Στη Ροδόπη, δυστυχώς, αλωνίζει. Στην Αλεξανδρούπολη δεν μπορεί να έχει παρεμβατικότητα το τουρκικό προξενείο, γιατί ο μουσουλμανικός πληθυσμός είναι ελάχιστος. Αλλά στην Ξάνθη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος δεν διστάζει να φωτογραφίζεται κάτω από την τουρκική σημαία και τον Ατατούρκ, εάν δεν υπήρχε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και εάν δεν υπερτερούσε ο χριστιανικός πληθυσμός, δεν ξέρω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τον αφήνει αχαλίνωτο. Επιπλέον και με τα πάρε δώσε με τους ψευδομουφτήδες. Χωρίς καμία αντίδραση εκ μέρους της Κουμουνδούρου».

Στη συνέχεια, ο Τέρενς Κουίκ χαρακτηρίζει «κόλαφο» τη δήλωση της Ελένης Λαφτσή και αναρωτιέται «ενοχλήθηκε κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ;».

«Στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να επιβάλει στο Μαξίμου ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς την πρέπουσα πολιτική στη Θράκη. Χρειαζόταν και μια κλειστή σύσκεψη που έκανε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μια σύσκεψη από την οποία ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε έχοντας αντιληφθεί το πρόβλημα. Και μάλιστα, μπορώ να καταθέσω ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση του, με τη συνδρομή του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Γιώργου Καλατζή, έφερε νόμο στη Βουλή για να τοποθετηθούν βοηθοί νηπιαγωγών στα μειονοτικά σχολεία, ώστε τα νήπια να μη μιλούν τουρκικά, αλλά αυτό που θέλουν να πουν να το λένε και ελληνικά, υπήρξε αντίδραση από προξενικούς συριζαίους βουλευτές. Και ενημέρωσα σχετικά τον Αλέξη Τσίπα και η απάντηση του ήταν η εξής:

‘’Δεν με ενδιαφέρει ο όποιος βουλευτής μου. Με ενδιαφέρει η Θράκη. Ο νόμος θα προχωρήσει’’. Θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ και στο έργο που έκανε με τη ΜΟΜΑ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στα εγκαταλελειμμένα Πομακοχώρια.

Το ερώτημα είναι: Καλά μου το είπε τότε ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα, την εκλογική ομάδα που συγκροτήθηκε δεν πρέπει να την απασχολεί και το πώς εξελέγη ο βουλευτής του στη Θράκη; Δεν τους βασανίζει αν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ ή το προξενείο; Απλά να σημειώσω εδώ ότι ήταν άνετη η επανεκλογή για τον Ιλχάν Αχμέτ του ΠΑΣΟΚ, που πήγε κόντρα στο προξενείο», προσθέτει στο άρθρο του.

Μοιραστείτε το