23 Νοεμβρίου 2024

Θράκη: Άνω κάτω μεταξύ του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Αχμέτ Καρά & της Υποδιευθύντριας του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην περιοχή

Αναστάτωση επικρατεί στη Θράκη, λίγο πριν την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταξύ του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας (και του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών) Δικηγόρου Αχμέτ Καρά και της Υποδιευθύντριας του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου.

Όλα ξεκίνησαν από ένα άνευ σημασίας περιστατικό, καθώς η υποδιευθύντρια, δεν συμπεριέλαβε την Σχολική Εφορεία σε διαδικασία κατάρτισης εσωτερικού κανονισμού ( πρόκειται για νόμιμη διαδικασία), γεγονός που προκάλεσε την έντονη και χωρίς υπερβολή ακραία αντίδραση του κ. Αχμέτ Καρά.

Ο ίδιος, μάλιστα προχώρησε σε απειλές εναντίον της, γεγονός που είχε ως συνέπεια η Υποδιευθύντρια να προχωρήσει σε μήνυση κατά του Αχμέτ Καρά.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Αχμέτ Καρά, είναι δικηγόρος Ξάνθης και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, στέλεχος του DEB, νομικός εκπρόσωπος ,μειονοτικών φορέων στο ΕΔΑΔ, πρόεδρος της σχολικής εφορείας του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης, θείος της Τσιγδέμ Ασάφογλου (Πρόεδρου του εθνικιστικού ακροδεξικού τουρκικής εμπνεύσεως μορφήματος κόμματος ΚΙΕΦ) .

Μάλιστα, το 2022, το όνομά του πρωταγωνίστησε στα ΜΜΕ, καθώς προβλήθηκε από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς του Προξενείου σχολιάζοντας την αναστολή λειτουργίας των Μειονοτικών Σχολείων, για το σχολικό έτος 2022-2023 ανά Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υπέγραψε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κος Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδόσει ανακοίνωση αναφορικά με τη Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης, με την οποία και κατήγγειλε τη χώρα μας για το κλείσιμο σχολείων στην περιοχή στην οποία απάντησε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

Το περασμένο Οκτώβριο, λίγες μέρες πίσω, ο Αχμέτ Καρά, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε “μυστική” ημερίδα  με στόχο τον συντονισμό τεσσάρων υποτιθέμενων εθνικών μειονοτικών ομάδων, προκειμένου να καταδειχθεί ότι η Ελλάδα τις καταπιέζει και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Εστία», στην εν λόγω ημερίδα, συμμετείχαν εκπρόσωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως εκπρόσωποι της «βλάχικης», «τουρκικής» και της «εβραϊκής» μειονότητας της Ελλάδας.

Για την Μειονότητα στην Θράκη την οποία διαρκώς χαρακτήριζε ως τουρκική και όχι ως μουσουλμανική, μίλησε ο δικηγόρος Ξάνθης, Αχμέτ Καρά, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία, τόνισε πως την Συνθήκη των Σεβρών δεν την υπέγραψε η Τουρκική Δημοκρατία η οποία συστάθηκε μετά από αυτή, αλλά οι ξένες δυνάμεις και η Ελλάδα, ερμηνεύοντας, ότι η λέξη μουσουλμανική δεν είναι αποδεκτή από το τουρκικό κράτος. Επιπρόσθετα, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Ελληνική Πολιτεία και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ότι κλείνει μειονοτικά σχολεία λόγω μειωμένου αριθμού μαθητών και παράλληλα, ισχυρίστηκε πως ο νόμος αφορά στα δημόσια Ελληνικά σχολεία κι όχι τα Μειονοτικά.

Δεν παρέλειψε δε, να αναφέρει πως στη Θράκη, δεν υπάρχει κανένα Μειονοτικό Νηπιαγωγείο, με τους πολίτες να έχουν καταφύγει όπως τόνισε στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να δημιουργηθεί ιδιωτικό μειονοτικό νηπιαγωγείο στην περιοχή, με την εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης όπως υποστήριξε να αναμένεται σύντομα.

Εν συνεχεία έκανε εκτενή αναφορά και στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» που με αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων κρίθηκε μη νόμιμη η λειτουργία της, λέγοντας ότι τον προσεχή Δεκέμβριο αναμένεται και πάλι να συζητηθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μαζί με άλλες υποθέσεις που αφορούν έναν σύλλογο με την επωνυμία «Τούρκων Γυναικών Ροδόπης» και έναν ακόμα που αφορά την νεολαία.

 

 

Μοιραστείτε το

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ