20 Σεπτεμβρίου 2024

Με λαμπαδηφορία και «Το δάκρυ της… Μνήμης» θα τιμήσει η Αλεξανδρούπολη τη 19η Μαΐου

Με σειρά εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν οι ποντιακοί σύλλογοι του Έβρου και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα τιμηθεί φέτος η 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης θα παρουσιαστούν θεατρικά μονόπρακτα υπό τον τίτλο «Το δάκρυ της… Μνήμης», με ερμηνευτή τον Τάκη Βαμβακίδη και τη συμμετοχή της χορωδίας του συλλόγου «Αλέξιος Κομνηνός».

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορία μνήμης μέσω των οδών Μαζαράκη, λεωφόρου Δημοκρατίας, πάρκου Ακαδημίας, Βασιλείου Αλεξάνδρου, με τελικό προορισμό το Μνημείο Αγωνιστών Πόντου, στην παραλιακή λεωφόρο.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, 105η επέτειο από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στις 10:00 στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου και στις 10:30 κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού (Πάρκο Αργώ).

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός», ο Ποντιακός Σύλλογος Δωρικού «Ακρίτες Κομνηνοί», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νίψας, ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαγίας «Μέγας Αλέξανδρος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεύκων «Ρίζες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοχωρίου «Σάντα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Χηλής «Άγιος Γεώργιος» και ο Σύλλογος Ποντίων Φερών «Παναγία Σουμελά».

Μοιραστείτε το