18 Οκτωβρίου 2024

Αλεξανδρούπολη: E. Πουλιλιός – “Το Τελωνείο των Κήπων είναι η ντροπή για την χώρα μας”

«Το Τελωνείο των Κήπων είναι η ντροπή για την χώρα μας», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Χωρικός Αντιπεριφεριάρχης Έβρου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός,  μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του στο Νομαρχείο Εβρου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να εντοπιστούν τα σημεία στα οποία μπορεί  να παρέμβει η Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία δεν έχει αρμοδιότητα καθώς αυτή ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία και η λειτουργικότητα του .

Όπως εξήγησε ο κ. Πουλιλιός «είχαμε την αίσθηση ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης της ουράς των φορτηγών ήταν η έλλειψη προσωπικού βάρδιας,τελικά αυτό ήταν το μικρότερο πρόβλημα. Ωστόσο τα  προβλήματα είναι πολλά και θα αυξηθούν   από τον Οκτώβριο καθώς η χώρα μας θα έχει την υποχρέωση  απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ,όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα να υποβάλλεται σε ένα σύστημα ελέγχου (το οποίο εφαρμόζει  η γειτονική χώρα) και αφορά λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, λήψη εικόνας προσώπου, λήψη εικόνας ίριδας και ανάγνωση ταξιδιωτικών εγγράφων. Αυτό θα κρατά περίπου 15 λεπτά, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι μετά τον Οκτώβριο  θα είναι πολύ χειρότερη η κατάσταση. Πέρυσι είχαμε περίπου 2,5 εκ. επισκέπτες και η εκτίμηση για φέτος είναι για πάνω από 4 εκ.»

Αναφερόμενος στην  σύμβαση  των 5 εκ ευρώ που υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2024 και αφορά την αναβάθμιση του υπάρχοντος Τελωνείου Κήπων, (αρχιτεκτονική και ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και υποδομών, αναβάθμιση του οδικού δικτύου,) κ.λ.π, επεσήμανε πως υπάρχει ανάγκη για ολική ανακαίνιση του Τελωνείου και για αυτό τον λόγο  γίνονται προσπάθειες για την αναβάθμιση του.

 «Ήδη δρομολογούνται οι σχετικές παρεμβάσεις με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία του Τελωνείου κατά 30%», τόνισε ,ενώ εκτίμησε πως τα αποτελέσματα θα είναι ορατά  σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα..

 Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Μοιραστείτε το