18 Οκτωβρίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Ντοκιμαντέρ “940.000” του 4ου ΕΠΑΛ στον ΦΛΟΙΣΒΟ – Η καταστροφική πυρκαγιά μέσα συγκλονιστικές αφηγήσεις

Το ντοκιμαντέρ “940000” διάρκειας 25λεπτών, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου Κινηματογράφου του 4ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης και αφηγείται την ιστορία της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αλεξανδρούπολη, τον περασμένο Αύγουστο.
Η προβολή του θα γίνει κατά στο θερινό σινεμά Φλοίσβος που ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό την  Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 και ώρα 21:00 και η εναρκτήρια προβολή θα είναι το ντοκιμαντέρ “940000”, το οποίο συνδιοργανώνεται με το 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης.

Η ταινία αποτελείται από δύο μέρη: η πρώτη έχει διάρκεια 25 λεπτά, ενώ ακολουθεί μια σύντομη ταινία διάρκειας 15 λεπτών.
Η σύντομη ταινία συμμετείχε στον 14ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema…διάβασες;» και κατέκτησε το 1ο βραβείο Τεκμηρίωσης για το ντοκιμαντέρ και το 1ο βραβείο στην κατηγορία Αφίσα.
Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς και τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας για την αποκατάσταση των ζημιών.
Η προβολή αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να αναστοχαστεί τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού και να αναγνωρίσει τις προσπάθειες των νέων δημιουργών του 4ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης.
Μοιραστείτε το