19 Σεπτεμβρίου 2024

Σύγκλιση Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) Δήμου Αλεξανδρούπολης με θέμα την προετοιμασία αντιμετώπισης κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών

Σύσκεψη του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, έχει προγραμματιστεί, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2024.

Σκοπός της σύσκεψης, είναι η λήψη μέτρων και δράσεων που μπορούν να συμβάλλουν στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση του κινδύνου από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών καθώς και τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

Απολογισμός της ιδιαίτερα καταστροφικής προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου. Θέματα τα οποία ανέκυψαν. Προτάσεις ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας στη τρέχουσα περίοδο.

Ετοιμότητα διάθεσης δυναμικού και μέσων για την προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην
καταστολή δασικών πυρκαγιών και στην προστασία της ζωής των πολιτών, στα πλαίσια εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών.

Προτάσεις εκτέλεση έργων και εργασιών καθ΄ υπόδειξη και συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.

Διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, φορέων και οργανισμών σε επίπεδο Δήμου για την
απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.

Ειδικά σχέδια προστασίας και ασφάλειας πολιτών στις ευαίσθητες περιοχές Αγ. Γεωργίου Μάκρης, Δικέλλων, Μεσημβρίας. Θέσεις προσγειάλωσης.

Αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της, συνεργασία για την ουσιαστική εφαρμογή της Πυροσβεστικής Διάταξης 20/2024.

Θέματα λειτουργίας πυροσβεστικών υδροστομίων και πλήρωσης πυροσβεστικών οχημάτων. ΔΕΥΑΑ, Π.Y 8 Ζητήματα, προτάσεις και μέτρα προστασίας στις Δημοτικές Ενότητες

Αξιοποίηση και προσφορά των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου, σε δράσεις κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

 

Μοιραστείτε το