19 Σεπτεμβρίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Απάλλαξε το Πειθαρχικό την παιδαγωγό που κλείδωνε παιδάκια στην αποθήκη

Απάλλαξε το Πειθαρχικό τη παιδαγωγό που κλείδωνε παιδάκια στην αποθήκη στην Αλεξανδρούπολη, καθώς οι συνάδελφοί της αποφάνθηκαν πως δεν θα πρέπει να τεθεί σε δυνητική αργία.

Να μην τεθεί σε δυνητική αργία η παιδαγωγός στην Αλεξανδρούπολη που καταγγέλθηκε και κατηγορείται από γονείς νηπίων ότι κλείδωνε παιδιά ηλικίας 2 και 3 ετών σε σκοτεινή αποθήκη «για αποσυμπίεση», γνωμοδότησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Το αίτημα στο πενταμελές όργανο που συγκροτήθηκε με δύο γυναίκες δικαστές και τρεις δημοτικούς υπαλλήλους – έναν προϊστάμενο διευθύνησης του δήμου Κομοτηνής και δύο αιρετούς υπαλλήλους του δήμου Αλεξανδρούπολης – είχε υποβάλει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, όταν έλαβε γραπτές καταγγελίες για τη συμπεριφορά της νηπιαγωγού.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη το Πειθαρχικό Συμβούλιο απάλλαξε την παιδαγωγό , αφού η γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία 3-2 ήταν να μην τεθεί σε δυνητική αργία και πολύ περισσότερο να προχωρήσει η οριστική παύση, δηλαδή η απόλυση της.

Κατά τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης οι τρεις που ψήφισαν αρνητικά ήταν οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι που μετέχουν στο εν λόγω όργανο. Αντίθετα οι δυο δικαστικοί στο Πειθαρχικό, μια Αντιεισαγγελέας και μια Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γνωμοδότησαν θετικά για να τεθεί σε δυνητική αργία αποδεχόμενοι τους λόγους που επικαλέστηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Πλέον, η υπόθεση θα κριθεί στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα προχωρήσει σε νέο αίτημα να τεθεί σε δυνητική αργία η νηπιαγωγός. Υπενθυμίζεται ότι γονείς παιδιών έχουν καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, οπότε αναμένεται και η απόφαση αν θα ασκηθεί ποινή δίωξη στην συγκεκριμένη νηπιαγωγό, αλλά και στην συνάδελφό της στην ίδια τάξη.

Μοιραστείτε το