18 Οκτωβρίου 2024

Φωτιές στη Βουλγαρία: Καίγονται περιοχές δίπλα στον Έβρο

Μάχη με τις φωτιές δίνουν οι Αρχές στη Βουλγαρία, με τη πύρινη λαίλαπα να καίει τα πάντα στο πέρασμά της στις περιοχές Τοπολόβγκραντ,  Ιβάιλοβγκραντ , Σβίλενγκραντ,  αλλά και στον οικισμό Στούντενα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις Βουλγαρικές αρχές, η πυρκαγιά σε δάσος  κωνοφόρων στην Στούντενα του δήμου Σβίλενγκραντ,  κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή  Χάσκοβο

Η πυρκαγιά στο χωριό Στούντενα εξαπλώνεται ραγδαία λόγω των ισχυρών ανέμων και απειλεί τα χωριά Ντεβρίσκα Μόγκιλα στα βόρεια και Ράβνα Γκόρα στα νότια. Ο δήμαρχος του Σβίλενγκραντ Αναστάς Κάρτσεφ ενημέρωσε ότι η πυρκαγιά είναι πυρκαγιά αιχμής και καλύπτει κυρίως δάσος κωνοφόρων, ενώ επηρεάζονται και πολυετείς καλλιέργειες.

Η κατάσταση στην περιοχή Χάσκοβο είναι κρίσιμη, με την πυρκαγιά να έχει κάψει περισσότερα από 15.000 στρέμματα διαφόρων ειδών βλάστησης και 13 σπίτια, ενώ οι δήμοι Τοπολόβγκραντ,  Ιβάιλοβγκραντ , έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί.

Νέες εστίες και συνέπειες

Δύσκολη η εικόνα και στο Ντούμποβετς του δήμου Λιούμπιμετς. Οι πυρκαγιές κοντά στο χωριό Ivaylovgrad Gornoseltsi και στο χωριό Topolovgrad Srem εξακολουθούν να είναι ενεργές. Στο Gornoseltsi χθες κάηκαν  10 σπίτια, εκ των οποίων τα δύο ή τρία κατοικούνται, ενώ στο Srem η φωτιά κατέστρεψε τρία σπίτια, αγροτικά κτίρια και έξι αυτοκίνητα.

Μοιραστείτε το