18 Οκτωβρίου 2024

Διδυμότειχο: Προσπάθειες για τη διάσωση του ελληνικού ιχνηλάτη – Η εκδήλωση των τεσσάρων κυνηγετικών συλλόγων

Τέσσερις κυνηγετικοί σύλλογοι (Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Μεταξάδων και Σουφλίου) διοργάνωσαν το αντάμωμα των ακριτών, σε μια προσπάθεια να δώσουν και πάλι πνοή αισιοδοξίας στην περιοχή τους μετά τις πληγές και τις στάχτες που άφησε πέρυσι η μεγάλη πυρκαγιά.

Στην περιοχή Αγία Μαρίνα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις-με παρουσίαση και αναγνώριση του Ελληνικού Ιχνηλάτη, για πρώτη φορά στην περιοχή, ενώ ακολούθησε και θρακικό γλέντι.

Στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν τα εξής θέματα: Ιχνηλάτες της Ευρώπης, Ελληνικός Ιχνηλάτης, προετοιμασία του κυνηγόσκυλου στην έναρξη του κυνηγιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως προηγήθηκε η αναγνώριση Ελληνικού Ιχνηλάτη με συνεργασία του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, ενώ  ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ), διεθνής κριτής μορφολογίας και εργασίας ιχνηλατών, Ιωάννης Φραγγίδης και ο πρόεδρος του Ομίλου Μπιγκλ Ελλάδας, Μιχάλης Πεζίκογλου.  Συντονιστής ήταν ο Πέτρος Πλατής, δασολόγος ΜcS θηραματοπονίας, επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ.

Μοιραστείτε το