18 Οκτωβρίου 2024

Θράκη: Νέα πρόκληση από τον Τούρκο Πρόξενο «ο Αχμέτ Μετέ ήταν σημαντικό πρόσωπο του αγώνα που κινητοποιεί την κοινωνία και αποτελεί και σύμβολο».

Άλλη μια πρόκληση έρχεται στη Θράκη, αυτή τη φορά δια στόματος του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή, Αϊκούτ Ουνάλ, ο οποίος δίχως δισταγμό χαρακτήρισε σε τελετή τον Αχμέτ Μετέ (ψευτομουφτή Ξάνθης που απεβίωσε προ δύο ετών) ως “σημαντικό” αλλά και “σύμβολο” για τον ίδιο αλλά και την μειονότητα στην περιοχή.

Ο ίδιος μάλιστα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης, είπε χαρακτηριστικά πως ο Αχμέτ Μετέ ήταν «σημαντικό πρόσωπο του αγώνα που κινητοποιεί την κοινωνία και αποτελεί και σύμβολο».

Κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του ψευτομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, πρώτος και καλύτερος , στο βήμα, ανέβηκε ο νυν ψευτομουφτής Ξάνθης  Μουσταφά Τράμπα λέγοντας πως  ο Αχμέτ Μετέ άφησε πίσω του πολλά και σημαντικά, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Οζάν Αχμέτογλου της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Ο ίδιος μάλιστα, δεν παρέλειψε να ρίξει τα “βέλη” του σε όλες και όλους όσοι χαρακτήριζαν τον Αχμέτ Μετέ   ψευτομουφτή, δίνοντας για ακόμα μια φορά έμφαση σε κάθε του πρόταση , στην μουσουλμανική μειονότητα την οποία αποκάλεσε πολλές φορές «τουρκική».

Παρούσα και η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, Τσιγδέμ Ασάφογλου, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς στη Ροδόπη, Οζγκιούρ Φερχάτ και ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς στην Ξάνθη Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

 

Μοιραστείτε το