19 Σεπτεμβρίου 2024

Εβρος: Εξιτήριο τις επόμενες ώρες για τον συνοριοφύλακα που πυροβολήθηκε από την τουρκική όχθη

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ο 57χρονος συνοριοφύλακας, που το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, εν ώρα περιπολίας σε παραποτάμια περιοχή στον Έβρο, πυροβολήθηκε από την τουρκική πλευρά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές Αρχές αρνούνται την οποιαδήποτε εμπλοκή με το συμβάν.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό συνέβη στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου , όταν οι Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς, τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνοριοφύλακας έφερε διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή πλευρά της κοιλιακής χώρας. Υπεβλήθη σε ερευνητική λαπαροτομία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, ενώ στη συνέχεια συνεχίστηκε η νοσηλεία του σε απλό θάλαμο ανάρρωσης.

Το  περιστατικό συνεχίζει να ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Μοιραστείτε το