20 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας η πρόταση της Ελλάδας για Επίτροπος της Κομισιόν – Τετ α τετ με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Στις 18:00, το απόγευμα της Πέμπτης, έλαβε χώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος θα είναι ο νέος Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν. O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει για την πρόταση Τζιτζικώστα την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ο σύντομος διάλογος Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα

Κατά την είσοδό τους στο Μέγαρο Μαξίμου, οι κάμερες κατέγραψαν τον σύντομο διάλογο που είχαν, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να ευχαριστεί θερμά τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να τον προτείνει ως τον νέο επίτροπο της Ελλάδας.

«Για μένα αποτελεί μοναδική τιμή. Από την εμπειρία μου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς γνωρίζω καλά ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά προκειμένου να δημιουργήσουμε μία Ευρώπη που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμπολιτών μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας. Ακόμη συμπλήρωσε πως η απόφαση του πρωθυπουργού «συνιστά και μία αναγνώριση του ρόλου και της δυναμικής της βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας στην οποία άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχετε επενδύσει προσωπικά με πολλά και σημαντικά έργα».

mitsotakis_-_tzitikostas_4
mitsotakis_-_tzitzikostas_2
mitsotakis_-_tzitzikostas_3
mitsotakis_-_tzitzokastas_1

 

Ο Τζιτζικώστας προτάθηκε για Επίτροπος

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι η πρόταση της Ελλάδας για επίτροπο στην ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με τον πρωθυπουργό να έχει ενημερώσει σχετικά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μοιραστείτε το