20 Σεπτεμβρίου 2024

Σαμοθράκη: Στα “σκαριά” η επέκταση του Λιμανιού της Καμαριώτισσας

Στα “σκαριά” μπαίνει το έργο της επέκτασης του Λιμανιού της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη, με την ολοκλήρωσή του να υπολογίζεται σε 40 μήνες  και ειδικότερα αφορά στην αναβάθμιση λιμενικών εγκαταστάσεων – επέκταση κρηπιδωμάτων
Το έργο εντάσσεται στα Δημοτικά Σχέδια Εκπομπών και Σχέδια Ενεργειακής Απόδοσης για την υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, αφορά στην υποστήριξη των 325 ΟΤΑ α’ βαθμού της χώρας, για την επίτευξη των νομικών τους υποχρεώσεων που απορρέουν από τις δεσμεύσεις της χώρας για πράσινη μετάβαση μέσω της μείωσης των εκπομπών αερίων και της ενεργειακής μετάβασης του δημοσίου τομέα, έτσι όπως αυτές προκύπτουν πρωτίστως από τον Εθνικό Κλιματικό νόμο 4936/2022 και τον ν. 4843/2021 και αποτυπώνονται στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Μάλιστα ο δήμαρχος του νησιού προχώρησε την Παρασκευή και σε σχετική ανάρτηση.
Η ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Θανάση Βίτσα:
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την επανεκκίνηση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου που έχει σχεδιαστεί για το μέλλον της Σαμοθράκης το οποίο έρχεται να θέσει τα θεμέλια για την οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση του νησιού μας. Πρόκειται για την επέκταση του λιμένα της Καμαριώτισσας, ένα στρατηγικής σημασίας έργο που αυτές τις μέρες εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.
Από την προηγούμενη θητεία, το 2014, είχαμε θέσει ως προτεραιότητα την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο θεωρούμε στρατηγική επιλογή για το μέλλον.
Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα προσφέρει στη Σαμοθράκη την ευκαιρία να σταθεί ισότιμα δίπλα στα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής του νησιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη αυτή η προσπάθεια εξελίσσεται σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) δηλαδή τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον διευθυνοντα σύμβουλο του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ Η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική για την ένταξη του έργου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα και για τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων.
Αυτό το σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να προσφέρουμε στους κατοίκους της Σαμοθράκης τις υποδομές που δικαιούνται, προκειμένου το νησί μας να αξιοποιήσει πλήρως το αναπτυξιακό του δυναμικό.
Μοιραστείτε το