20 Σεπτεμβρίου 2024

Ίδρυση νέου Σώματος Πυροφυλακής προτείνει ο καθηγητής του ΔΠΘ, Δ. Εμμανουλούδης

Την ίδρυση νέου Σώματος Πυροφυλακής προτείνει μιλώντας στην ΕΡΤ ο Καθηγητής του ΔΠΘ στο τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Εμμανουλούδης, ο οποίος είναι Δασολόγος Υδρολόγος.

Το νέο αυτό Σώμα αυτό που θα βρίσκεται και στις 13 Περιφέρειες της Χώρας, με τις περιπολίες του θα χτενίζει επί 24ωρου βάσεως τις περιοχές και θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα και να προβαίνει σε συλλήψεις. Σε ό,τι αφορά την έρευνα που διεξήγαγε αρχικά στο νησί Φούρνοι για το θέμα της λειψυδρίας, οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως η κατασκευή μικρών φραγμάτων, τα οποία θα πρέπει να είναι υπόγεια και φιλικά στο περιβάλλον, μπορεί να αποτελέσουν τη λύση. Ο σχεδιασμός εφαρμόστηκε με επιτυχία καλύπτοντας το 100% της ανάγκης της συγκράτησης των υδάτων της βροχής και της διοχέτευσης της στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα μέχρι το 2030.

Η έρευνα θα επεκταθεί από το Σεπτέμβριο και για άλλα νησιά, αλλά και την ηπειρωτική χώρα και θα διαρκέσει δύο χρόνια. Ο κ. Εμμανουλούδης δήλωσε με σαφήνεια πως είναι καλύτερο να γίνονται έργα όχι μεγάλα αλλά μικρά οικο-υδρολογικά, φιλικά στο περιβάλλον και κυρίως υπόγεια, καθώς οι αυξημένες θερμοκρασίες συντελούν στην μεγάλη εξάτμιση του συγκεντρωμένου νερού στο φράγμα.

Τέλος δεσμεύτηκε στην ΕΡΤ να λάβει γνώση της μελέτης του φράγματος Κομψάτου και ο ίδιος να προσθέσει στην επικαιροποίηση της με στοιχεία που θα κάνουν το έργο άμεσα υλοποιήσιμο, λειτουργικό και φιλικό στο περιβάλλον.

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το