19 Σεπτεμβρίου 2024

Φυλάκιο Έβρου: Θυρανοίξια για την Αγία Σοφία απέναντι από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών

Γεγονός αποτελεί πια η ύπαρξη του Ιερού Ναού στο Φυλάκιο του Έβρου, που προσομοιάζει στην Αγία Σοφία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας, αποφασίστηκε να γίνει στην περιοχή, ως μια κίνηση αντίθεσης και διαμαρτυρίας των κατοίκων του Φυλακίου στην επέκταση δομών φιλοξενίας μεταναστών που λειτουργούν εκεί.

Ήταν Μάρτιος 2021 όταν ο 75χρονος τότε Κώστας Σωτηρόπουλος , κάτοικος του Φυλακίου, παραχώρησε ένα αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, έκτασης 6 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ των 33 που ενοικιάστηκαν από την Πολιτεία για να επεκταθεί το ΚΥΤ και το ΠΡΟΚΕΚΑ, προκειμένου να ανεγερθεί μια Εκκλησία.

Με δάκρυα μάλιστα στα μάτια, ο κύριος Κώστας,  κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, μέσα από την κάμερα του pameevro.gr

Ἐπειτα από πολλές καθυστερήσεις από την γραφειοκρατία, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι το πρώτο βήμα για την ανέγερση του Ναού έγινε και μπήκαν τα θεμέλια.

Η αρχιτεκτονική της εκκλησίας θα είναι όμοια με της Αγιάς Σοφιάς, μικρότερη σε διαστάσεις σε κλίμακα 1 προς 10 (1:10), με τους κατοίκους να υπολογίζουν ότι θα είναι περίπου 70 τετραγωνικά μέτρα.

Μοιραστείτε το