19 Σεπτεμβρίου 2024

Χρυσοχοϊδης από Έβρο: Είμαστε όλοι εδώ και προστατεύουμε τα σύνορα της χώρας και την ασφάλεια της Ελλάδας

Στον Έβρο βρίσκεται σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου,  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξή του, προσκεκλημένος για να σχολιάσει την απόφαση “βόμβα” της Γερμανίας στα θεμέλια του Χώρου Schengen.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ουσιαστικά κάνει ακόμα μια επίσκεψη στην περιοχή στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αποτροπής στη γείτονα μετά και την ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας περί επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων σε όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας, από σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και για έξι μήνες, προορίζεται να φέρει αναταράξεις σε όλη την Ευρώπη.

Έτσι η Κυβέρνηση έχει ανάψει στο φουλ τις μηχανές και για την ατζέντα του μεταναστευτικού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν και προετοιμάζεται να θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης και 18ης Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία αρνείται να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα που προβλέπει την επιστροφή αιτούντων άσυλο ενώ το ζητούμενο για εμάς τώρα, είναι να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση.

Έτσι λοιπόν, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, θα βρεθεί σε περιοχές του Έβρου, ώστε να δει  από κοντά την εξέλιξη των εργασιών επέκτασης του φράχτη αλλά και για να ενισχύσει το ηθικό των συνοριακών φυλάκων στην περιοχή . κΠρώτος του πάντως σταθμός θα είναι οι Καστανιές στο βόρειο τμήμα του Νομού στο Φυλάκιο 1 .

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να λάβει μέρος σε υψηλού επιπέδου Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Μετανάστευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναμένεται να έχει σημαντικές διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την Τρίτη, ο υπουργός θα συμμετάσχει στο Συνέδριο «Western Balcans Summit 2024». Ο υπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί για τα κρίσιμα ζητήματα της παράτυπης μετανάστευσης, της διακίνησης μεταναστών, της εμπορίας ανθρώπων και του οργανωμένου εγκλήματος.

Μοιραστείτε το