Search

Ορεστιάδα: Σκληρή κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο για τις συμβάσεις εργαζομένων στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας

“Ρεβανσισμό” και “πολιτικές διώξεις” εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής κατήγγειλαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας οι παρατάξεις μειοψηφίας, αναφερόμενες στις μειώσεις ωραρίου και αμοιβών, που προτάθηκαν σε παλαιούς συνεργάτες της δημοτικής τηλεόρασης, ενώ, παράλληλα, όπως ειπώθηκε, δρομολογείται η πρόσληψη νέου εργαζόμενου με πλήρες ωράριο και υψηλότερη αμοιβή από αυτήν που έπαιρναν οι παλαιότεροι συνεργάτες, ακόμα και πριν τις μειώσεις που τους προτάθηκαν.

Το θέμα έθεσαν, επικαλούμενοι “πληροφορίες που είχαν”, τρεις επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφίας, οι κ.κ. Βασίλης Μαυρίδης, Χρήστος Καζαλτζής και Σάκης Κυργιάννης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της τέταρτης παράταξης μειοψηφίας, κ. Χρήστος Λεβέντης, που συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Τηλεόρασης, ουσιαστικά τις επιβεβαίωσε, καθώς, όπως είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για τους όρους των νέων προτεινόμενων συμβάσεων είχε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Δημοτικής Τηλεόρασης, Σάκη Δόμπα.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων ζήτησαν επίσημη ενημέρωση από τον κ. Δόμπα για το θέμα, ο οποίος τούς απάντησε πως “δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι ανανεώσεις συμβάσεων ούτε η προσθήκη νέου συνεργάτη, διότι το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης βρίσκονταν σε αναμονή της έγκρισης του τροποποιημένου προϋπολογισμού της”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος, απαντώντας στην ολομέτωπη επίθεση των παρατάξεων μειοψηφίας, είπε χαρακτηριστικά ότι «θα αποδειχτεί ότι όλοι είχαν λάθος», αφού, όπως είπε, οι όποιες αναπροσαρμογές σχεδιάζονται για τη δημοτική τηλεόραση έχουν στόχο τη «δικαιοσύνη», ώστε «να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων».

Β. Μαυρίδης: Εύχομαι να μην διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για πολιτικές διώξεις…

“Εύχομαι να μη διαπιστώσουμε ότι έχουμε πολιτικές διώξεις έμπειρων εργαζομένων που θα “πληρώσουν” για την εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων (ως υποψήφιοι) στις αυτοδιοικητικές εκλογές”, σχολίασε στην τοποθέτησή του ο κ. Μαυρίδης, καλώντας τον πρόεδρο της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης, ακόμα κι αν του έχει τεθεί “από υψηλότερα” θέμα παραταξιακής πειθαρχίας, “να μην αφήσει τάσεις ρεβανσισμού και εκδικητικότητας να αμαυρώσουν την αυτοδιοικητική του πορεία, που ξεκινά τώρα…”.

Χ. Καζαλτζής: Ελπίζω να μην διώχνονται “πλαγίως” από τη δουλειά τους οι παλαιότεροι συνεργάτες της δημοτικής τηλεόρασης…

“Υπάρχουν δύο τρόποι να διώξεις έναν άνθρωπο από τη δουλειά: Ή δεν τον παίρνεις στη δουλειά ή μειώνεις την αμοιβή στης σύμβασής του για να φύγει μόνος του”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Καζαλτζής, υποστηρίζοντας ότι “δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις περισσότερα χρήματα σε έναν νεοπροσλαμβανόμενο και λιγότερα στους παλαιότερους”. Ο ίδιος δήλωσε σύμφωνος “να προσληφθεί κι άλλος εργαζόμενος, για να αναβαθμιστεί η δημοτική ραδιοτηλεόραση, κρατώντας όμως τους παλαιότερους και έμπειρους, που τόσα χρόνια έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά…”. Και ο κ. Καζαλτζής απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης, λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι “όταν η παραταξιακή πειθαρχία υπερβαίνει τις προσωπικές αρχές, δεν ισχύει για κανέναν”.

Σ. Κυργιάννης: Δείχνετε να λειτουργείτε ρεβανσιστικά…

“Δείχνετε ότι μάλλον λειτουργείτε ρεβανσιστικά, επειδή οι εργαζόμενοι δεν συμπορεύτηκαν μαζί σας προεκλογικά…”, ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Κυργιάννης, δηλώνοντας την αντίθεσή του “σε τέτοιες πρακτικές”. Ο ίδιος εξήγησε ότι “θα είναι η πρώτη φορά που η παράταξη θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης, για να στείλει μήνυμα στη δημοτική αρχή ότι υπάρχει ανάγκη διορθωτικών αλλαγών…”.

Χ. Λεβέντης: Οι τακτικές αυτές παραπέμπουν σε “Ορεστιάδα ποτέ έτσι ξανά”…

“Με αυτές τις τακτικές δεν μπορεί να λέμε “Ορεστιάδα Νέα Ξανά” (σ. σ. το όνομα της παράταξης του δημάρχου), αφού παραπέμπουν σε “Ορεστιάδα ποτέ έτσι ξανά”, σχολίασε ο Χρήστος Λεβέντης, η τοποθέτηση του οποίου, με τις πληροφορίες που μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης, τροφοδότησαν ένταση μεταξύ των επικεφαλής όλων των παρατάξεων μειοψηφίας και του δημάρχου, Διαμαντή Παπαδόπουλου.

Δ. Παπαδόπουλος: Οι μειώσεις ήταν εντολή δικαιοσύνης, που έδωσα στον πρόεδρο της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης

“Εδώ γίνεται μία δίκη προθέσεων. Θα αποδειχθεί ότι όλοι είχατε λάθος…”, απάντησε στην ολομέτωπη επίθεση των παρατάξεων μειοψηφίας ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος. Όπως υποστήριξε, η εντολή που έδωσε στον πρόεδρο της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης ήταν να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, με διαφορετικές αμοιβές για τις ίδιες ώρες, ενώ αναφερόμενος στις μειώσεις ωρών και αμοιβών, που προτάθηκαν σε παλαιότερους εργαζόμενους, σχολίασε πως “θα πρέπει να υπάρχει χώρος για νέο προσωπικό, για να αλλάξει η εικόνα της τηλεόρασης και να υπάρξει νέα αισθητική”, όπως είπε.
Να σημειωθεί ότι από την 1η Απριλίου δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τριών εργαζομένων με “μπλοκάκι” παροχής υπηρεσιών, καθώς υπήρξε διαφωνία για τις μειώσεις ωρών και αμοιβών που τούς προτάθηκαν για υπογραφή νέας σύμβασης.

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

 

Μοιραστείτε το