Search

Εβρος: Αντιδρούν οι μελισσοκόμοι – “Οι εξ Αθηνών Σωτήρες … άφησαν τους Εβρίτες εκτός της Ειδικής Επιτροπής για την επόμενη μέρα της περιοχής”

“Οι εξ Αθηνών Σωτήρες … άφησαν τους Εβρίτες εκτός της Ειδικής Επιτροπής για την επόμενη μέρα της περιοχής” , αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος των Μελισσοκόμων Κεντρικού Έβρου, Πασχάλης Χριστοδούλου!
Ο κ. Χριστοδούλου μάλιστα, κάνει λόγο για την “ηχηρή” απουσία ανθρώπων που ήταν μέσα στη φωτιά, ανθρώπων από τον Έβρο, που δυστυχώς, δεν θα αποτελούν μέλη της Ειδικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε για την κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο.
Το εν λόγω γεγονός, όπως αναφέρει ο ίδιος, συνιστά όχι μόνο περιφρόνηση και προσβολή απέναντι στους πολίτες που ζούσαν επί 17 ημέρες μέσα σε ένα τοπίο που θύμιζε την κόλαση του Δάντη αλλά θυμίζει το διαχρονικά σκληρό και ανήθικο πρόσωπο της Αθήνας.
“Το αποτέλεσμα, εύχομαι το αντίθετο, φοβάμαι θα είναι μηδαμινό. Αυτό ζήσαμε μετά από το πρώτο πόρισμα της διακομματικής για τη Θράκη, το ίδιο και με το δεύτερο.
Μια αξιοπρεπής στάση των εγχώριων θεσμικών, που θα κληθούν ενδεχομένως, να εκφράσουν τις απόψεις τους είναι το γύρισμα της πλάτης στους εξ Αθηνών σωτήρες”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Επιτροπή συγκροτείται και αποτελείται από:

Τον Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αρμόδιο για θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ως Προέδρο,
τον Αθανάσιο Πετραλιά, Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,
τον Αθανάσιο Κοντογεώργη, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό,
τον Δημήτριο Σκάλκο, Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,
τον Ευστάθιο Σταθόπουλο, Γενικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
τον Εμμανουήλ Λογοθέτη, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,
τον Δημόκριτο Κωνσταντάκο, Αντιστράτηγο, Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού,
τον Γεώργιο Αμυρά, Ειδικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού,
τον Μιχάλη Αργυρού, Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ),
τον Φώτιο Μάρη, Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,
τον Παναγιώτη Λιαργκόβα, Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πρόεδρο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών,
τον Ευάγγελο Δρυμπέτα, Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,
τον Κωνσταντίνο Χαζάκη, Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,
τον Ιωάννη Γήτα, Καθηγητή στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
τον Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα»,
τον Βασίλειο Γιαννακόπουλο, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το έργο της Επιτροπής παρακολουθείται από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής που συστάθηκε με την υπό στοιχεία Π.Υ.Σ. 3/29.3.2021 (Α’ 56). Για την εκτέλεση του έργου της, η Επιτροπή απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων, των Ο.Τ.Α. ή άλλων φορέων, οι οποίες οφείλουν να παρέχουν σε αυτήν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, χωρίς καθυστέρηση.

Η Επιτροπή μπορεί επίσης να ζητεί και περαιτέρω πληροφορίες, αναλύσεις ή ειδικές εκθέσεις από ειδικούς συμβούλους ή άλλους φορείς.

Η Επιτροπή ολοκληρώνει το έργο της με την εκπόνηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος και την παράδοσή του στο αρμόδιο Κυβερνητικό Όργανο ή Επιτροπή.

Μοιραστείτε το