Search

Aλεξανδρούπολη: Διαμαρτυρίες ιδιοκτητών για το κτηματολόγιο

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες ιδιοκτητών, αλλά και των δικηγόρων που αναλαμβάνουν διεκπεραιώσεις κτηματολογίου για την ασφυκτική προθεσμία που δόθηκε για τις εγγραφές διόρθωσης, η οποία λήγει στις 30 Αυγούστου.

Στον Έβρο, οι περιοχές όπου οι ιδιοκτησίες πρέπει να επανελεγχθούν σχετικά με το δικαίωμα κυριότητας, τις ακριβείς συντεταγμένες του οικοπέδου, την έκταση και το ποσοστό ιδιοκτησίας, είναι, μεταξύ άλλων, η Χηλή και η Μεσημβρία του δήμου Αλεξανδρούπολης, το Σουφλί και η Σαμοθράκη.

«Είναι απαράδεκτο αυτό να γίνεται μέσα στον Αύγουστο, η προθεσμία ήταν πολύ ασφυκτική», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Ρούλα Τσιρτσίδου, υπογραμμίζοντας πως “ η παράταση είναι απολύτως αναγκαία, καθώς δεν είναι δυνατόν μέσα σε 2-3 ημέρες να γίνουν οι διορθώσεις, για τις οποίες απαιτείται η συνεργασία διαφορετικών επαγγελματικών ειδικοτήτων, όπως μηχανικός, τοπογράφος και δικηγόρος.”

Η ίδια ανέφερε πως δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το αρμόδιο υπουργείο στις εκκλήσεις για παράταση, ενώ εξήγησε πως η οριστική τακτοποίηση των ιδιοκτησιών στο κτηματολόγιο αποτελεί προϋπόθεση για τις μεταβιβάσεις ή αγοροπωλησίες.

Ειδικά σε περιοχές όπως είναι η Μάκρη και η Σαμοθράκη, το πρόβλημα είναι πιο έντονο, λόγω των συχνών ασαφειών που διαπιστώνονται ως προς τους τίτλους, πρόσθεσε η κ. Τσιρτσίδου.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το