Search

Ισόβια κάθειρξη στον Τούρκο που σκότωσε τον 57χρονο στο Τελωνείο των Κήπων πέρυσι το καλοκαίρι

Στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Ξάνθης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του 34χρονου Τούρκου  που πέρυσι το καλοκαίρι παρέσυρε έναν 57χρονο στους Κήπους Έβρου και τον τραυμάτισε θανάσιμα μετά από διαπληκτισμό για την παραχώρηση προτεραιότητας. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε διακοπεί  τη Δευτέρα 17 Ιουνίου  και συνεχίστηκε σήμερα  Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 που εκδόθηκε και η απόφαση.

Ομόφωνη η απόφαση δικαστών και ενόρκων  – Έκριναν τον κατηγορούμενο ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο  και του επέβαλαν ποινή ισόβιας κάθειρξης    

Kατέθεσαν οι υπόλοιποι μάρτυρες και οι πραγματογνώμονες και ο εισαγγελέας στην αγόρευση του πρότεινε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (ανθρωποκτονία με δόλο).

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος (Μαρία Γκαμπράνη  και Σοφία Σαριπανίδου ) και της υπεράσπισης (Μπάρκας Ιωάννης και Αχμέτ – Κεχαγιά Ιχσάν) και αμέσως μετά η συνεδρίαση διεκόπη για μία ώρα περίπου και στις 18.45 το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου , η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων που ήταν ομόφωνη και έκριναν τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο  και του επέβαλαν ποινή ισόβιας κάθειρξης .

Να σημειωθεί πως στο άκουσμα της απόφασης και της ποινής που επιβλήθηκε στον  34χρονο κατηγορούμενο,  οι συγγενείς του ξέσπασαν σε φωνές αποδοκιμασίας.

Ο κατηγορούμενος μέσω τον δικηγόρων του  άσκησε έφεση κατά της απόφασης και  στη συνέχεια οδηγήθηκε αρμοδίως στο κρατητήριο του Αστυνομικού Μεγάρου Ξάνθης από όπου και θα οδηγηθεί στις φυλακές .

Η δικηγόρος της οικογένειας του 57χρονου θύματος  κ. Μαρία Γκαμπράνη  μίλησε αποκλειστικά στο xanthipost.gr και μεταξύ άλλων  δήλωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση δικαίωσε επιτέλους και τη μνήμη του εκλιπόντος αλλά και την οικογένεια του θύματος. Μία οικογένεια που ξαφνικά έχασαν  τον πατέρας τους και η σύζυγος τον άνδρα της, με τόσο βίαιο τρόπο.

Πηγή: xanthipost.gr

Μοιραστείτε το