21 Σεπτεμβρίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Σήμερα απολογούνται στον δήμαρχο οι δύο παιδαγωγοί που φέρονται να έκλειναν παιδιά σε αποθήκη «για να ηρεμήσουν»

Κλήσεις για απολογία έλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας, οι δύο παιδαγωγοί από την Αλεξανδρούπολη, οι οποίες φέρονται να κλείδωναν νήπια σε αποθήκη του δημοτικού παιδικού σταθμού προκειμένου «να ηρεμήσουν» .

Όπως είπε μάλιστα η μία εκ των δύο παιδαγωγών, η εν λόγω αποθήκη, ήταν το «δωμάτιο της αποσυμπίεσης» …

Αμέσως μετά την έγγραφη απολογία τους , την οποία έχουν περιθώριο να καταθέσουν εντός τριών ημερών, τα στοιχεία θα κατατεθούν στην Εισαγγελία.

Μέχρι στιγμής, πέντε γονείς έχουν καταγγείλει τις δυο νηπιαγωγούς στο δήμο Αλεξανδρούπολης ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε καταγγελία κι άλλοι. Πάντως, και οι δύο παιδαγωγοί, έχουν απομακρυνθεί από τον παιδικό σταθμό με τους  γονείς να αισθάνονται μια πρώτη δικαίωση.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ένας πατέρας έπαιζε με την κόρη του και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού το κοριτσάκι πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι και να κλείσει το φως. Ξαφνιασμένος ο πατέρας ρώτησε πού τα έχει ακούσει αυτά με το παιδί να απαντά: «Έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

Αύριο Τρίτη θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  και η διευθύντρια των παιδικών σταθμών του δήμου Αλεξανδρούπολης για να καταθέσουν όλα όσα έκαναν από την πλευρά τους από τη στιγμή που έλαβαν γνώση του γεγονότος

Σε πρόχειρη έγγραφη απολογία της, η μια εκ των δυο παιδαγωγών,  αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε την αποθήκη του παιδικού σταθμού που βρίσκεται μέσα στην τάξη, ως χώρο αποσυμπίεσης των μικρών μαθητών, για να ηρεμούν. Πολλά από αυτά, μάλιστα, όπως αναφέρει στην πρόχειρη απολογία της, συνετίστηκαν.

Από την πλευρά του, ο δήμος Αλεξανδρούπολης, εξέδωσε ανακοίνωση, κατά την οποία εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του σε τέτοιες πρακτικές, οι οποίες δεν συνάδουν όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με τον ρόλο της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης, πόσω μάλλον της φροντίδας μικρών παιδιών 2,5 ετών.
Μοιραστείτε το