Search

6ος Αγώνας Δρόμου Κάστρου Διδυμότειχου – Ανάμεσα στους Δρομείς ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Μαϊου, ο 6ος Αγώνας Δρόμου Κάστρου στο Διδυμότειχο του Έβρο.

Ανάμεσα μάλιστα στους δρομείς και ο  πρώην αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλουσης.

Ο κ. Λαλούσης, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά στην πράξη τον Έβρο και μετά την αποστράτευσή του δε σταμάτησε να επισκέπτεται την περιοχή.


Τον αγώνα διοργάνωσε ο δήµος Διδυµοτείχου, με την υποστήριξη της Οµάδα; Δροµέων – Μαραθωνοδρόµων Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών «ΟΡΑΜΑ», που έχει µια ιδιαίτερη σχέση µε την πόλη του Διδυµοτείχου και τους ακρίτες του βορείου Εβρου.

Ο 1ος Αγώνας Δρόµου Κάστρου Διδυµοτείχου πραγµατοποιήθηκε το 2016 µε πρωτοβουλία του τότε Διοικητή της XVI M/K Μεραρχίας Πεζικού επίτιµου Αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού ε.α. Χαράλαµπου Λαλούση, και µε την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη του Δήµου Διδυµοτείχου και της Μεραρχίας.

Ο Δήµος Διδυµοτείχου αναγνωρίζοντας την ανεκτίµητη προσφορά του Στρατηγού Χαράλαµπου Λαλούση στην πατρίδα µας, και ιδιαίτερα στην ακριτική περιοχή του Βορείου Εβρου, αλλά και για την πολύτιµη συµβολή του ως Μαραθωνοδρόµος στον µαζικό αθλητισµό και στο δροµικό κίνηµα, τον ανακήρυξε σε επίτιµο δηµότη του Δήµου.

Ο Αγώνας Δρόµου Κάστρου Διδυµοτείχου είναι µοναδικός, διότι πραγµατοποιείται στην ιστορική και ακριτική πόλη του Διδυµοτείχου, που στο διάβα δεκάδων αιώνων, στέκει αγέρωχη προπύργιο της Θράκης, ένας ευλογηµένος τόπος που δεν αποτελεί το τέρµα, αλλά την αρχή της Ελλάδας, την αρχή της Ευρώπης.

Πηγή Φώτο: Μαρία Μανάκα

Μοιραστείτε το