Search

Αγρότες βορείου Έβρου: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα και μηχανοκίνητη πορεία

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία, θα κάνουν σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, οι αγρότες του βορείου Έβρου.

«Θα βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στον αγώνα που κάνουν όλοι οι συνάδελφοί μας, αγρότες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, για την αλλαγή της πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, από την κυβέρνηση και την Ε. Ε….», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου, Ηλίας Αγγελακούδης, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των τριών αγροτικών συλλόγων του δήμου Ορεστιάδας (Βύσσας, Τριγώνου, Ορεστιάδας) να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Η προσυγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στις 10 το πρωί στον βόρειο κόμβο και στη συνέχεια θα μπουν στην πόλη και θα παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στο κέντρο, για όση ώρα θα διαρκέσει το συλλαλητήριο.

«Δεν σκοπεύουμε να αποκλείσουμε δρόμους ή να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, καλούμε όμως τους ελεύθερους επαγγελματίες και συνολικά τους εργαζόμενους να δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση, δεδομένου ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο ισχυρότερος κρίκος της τοπικής οικονομίας», σχολίασε ο κ. Αγγελακούδης.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα ΚΑΠ, τονίζοντας ότι αυτή «μόνο προβλήματα δημιουργεί και τίποτα δε λύνει», ενώ υποστήριξε πως «θα πρέπει να ξαναγραφτεί από την αρχή, προς όφελος των αγροτών και όχι των εταιρειών».

Πρόσθεσε επίσης πως εξαιτίας της νέας ΚΑΠ, «οι αγρότες παίρνουν τουλάχιστον 40% λιγότερα χρήματα από τις ενισχύσεις, σε σχέση με την προηγούμενη, και αυτό έρχεται συμπληρωματικά στα άλλα μακροχρόνια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές με τις οποίες πληρώνονται οι παραγωγοί».

Ο κ. Αγγελακούδης υποστήριξε, τέλος, πως βασικό θέμα, τοπικά, είναι και αυτό της επιδότησης που απαιτεί η ΔΕΗ να της επιστραφεί από τους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ. «’Όχι μόνο θα πρέπει να ακυρωθεί η ΚΥΑ με την οποία η ΔΕΗ απαιτεί τα χρήματα αυτά, αλλά θα πρέπει να εξεταστεί και η επιδότηση του αγροτικού πετρελαίου», τόνισε. Καταλήγοντας, σημείωσε πως στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δόθηκε ο χρόνος να δώσει απαντήσεις και να κάνει κινήσεις για να λύσει τα προβλήματα των αγροτών , «εφόσον όμως δεν έκαναν τίποτα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο συλλαλητήριο, για να πιέσουμε και να τις διεκδικήσουμε πιο δυναμικά», όπως είπε.

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το