Search

Αλεξανδρούπολη: 90χρονος δρομέας έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων

Η ιστορία του 90χρονου Παναγιώτη Δούση είναι ξεχωριστή και την κατέγραψε η Μαρία Πολύζου, Ελληνίδα πρώην πρωταθλήτρια στίβου.

 

 

 

 

Ο 90 χρονος διαγνώστηκε με καρκίνο το 2014 και μέχρι σήμερα, ξεπέρασε κάθε ελπίδα ζωής που του έδιναν οι γιατροί!

Στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βετεράνων αθλητών στίβου, πριν μια εβδομάδα, στο Φώτης Κοσμάς της Αλεξανδρούπολης,   έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 5000 μέτρα βάδην στην κατηγορία του με επίδοση στα 34 λεπτά.

Ο ίδιος περιέγραψε την περιπέτεια που έζησε με τον αιφνιδιαστικό καρκίνο, πως τον αντιμετώπισε και πως επέστρεψε… στον στίβο !

«Πριν 10 χρόνια έτρεχα ένα απόγευμα 20 χλμ προπόνηση και το επόμενο πρωί είχα δυνατό πόνο. Πήγα στον γιατρό, έκανα γαστροσκόπηση, μου είπε ότι έχω καρκίνο στο στομάχι και πέντε ημέρες ζωής. Μου είπε να πάω σε Νοσοκομείο στην Αθήνα, που μου είπαν ότι έχω τρεις ημέρες ζωής. Μου αφαίρεσαν όλο το στομάχι. Ελπίδα δεν υπήρχε καμία. Μου είπαν ότι θα κάτσω μέσα στο Νοσοκομείο τουλάχιστον 2μιση με 3 μήνες, αλλά σε 8 ημέρες βγήκα από το Νοσοκομείο. Μου είπαν ότι θα μπορούσα να τρέξω μετά από 1 χρόνο, αλλά μετά από 3 μήνες ακριβώς πήγα στην Κεφαλονιά, όπου έτρεξα 5 και 10 χλμ, όπου βγήκα πρώτος. Έμειναν άφωνοι», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει άλλα τρία χειρουργεία, αφαίρεσε μέρος των εντέρων , τη σπλήνα, τη χολή και κάποιες  κοίλες.

Αναφορικά με το πως τα καταφέρνει; «Ψυχική δύναμη» απαντά και συνεχίζει : «με το φαγητό που τρώω, απορώ πως περπατάω, όχι πως τρέχω. Οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά»

 

Μοιραστείτε το