Search

Αλεξανδρούπολη: Αμφιβολίες για τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΑ εκφράζει ο Ελπιδοφόρος Μανταδάκης

Την αμφιβολία του για τις προθέσεις της πολιτείας να δημιουργήσει στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου και καθηγητής Παιδιατρικής στο ΔΠΘ, Ελπιδοφόρος Μανταδάκης.

Ο κύριος προβληματισμός έγκειται στο εάν θα υπάρξει πολιτική απόφαση για την πρόσληψη του μεγάλου αριθμού νοσηλευτών κυρίως, που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της μονάδας. Όπως είπε ο κ. Μανταδάκης, χρειάζονται 18 νοσηλευτές και 5 -6 γιατροί ειδικοτήτων, «κάτι που ανεβάζει το κόστος», καθώς οι συνολικά 25 διορισμοί που απαιτούνται θα πρέπει να υποστηριχτούν έμπρακτα, για να σταθεί το εγχείρημα.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς που έχουν ακουστεί και από την πλευρά του υπουργού Υγείας, ότι ο παιδικός πληθυσμός της ΑΜΘ και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου δεν δικαιολογεί τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων, ο κ. Μανταδάκης σημείωσε ότι ο αριθμός των παιδιών της περιοχής αυτής ξεπερνά τον πληθυσμό των παιδιών της Θεσσαλίας, για την οποία η πολιτεία δέχτηκε τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων. «Δεν μπορεί σ’ αυτήν τη χώρα να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το