Search

Αλεξανδρούπολη: Με 198 κιλά αχινούς «πιάστηκαν» δύο 36χρονοι

Με 3.960 αχινούς και συνολικού βάρους 198 κιλών, που αλίευσαν παράνομα στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν εχθές, δύο 36χρονους υπηκόους Αλβανίας, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να μεταφέρουν τους αχινούς εκτός νομού με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, με σκοπό την εμπορία και πώλησή τους.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Χ. Μεστής προς την έξοδο Εγνατίας, μέσα στο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δύο, από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ποσότητα των αχινών κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια απορρίφτηκε στη θάλασσα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν ζωντανοί.

Σημειώνεται ότι οι δύο 36χρονοι συνελήφθησαν για παράβαση των «άρθρων 05 και 07 του Π.Δ. 65/2014 «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία του αχινού», όπως τιμωρείται με το άρθρο 09 του ιδίου Π.Δ., με τις κυρώσεις του άρθρου 20 παρ.2 του Ν.Δ. 420/1970 «Αλιευτικός κώδικας» (ΦΕΚ 27Α/1970) σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. «Συναυτουργοί».»

Πηγή:  ertnews.gr
Μοιραστείτε το