Search

Αλεξανδρούπολη: Μέτρα ελάφρυνσης ζητά με επιστολή του σε δύο Υπουργεία ο Εμπορικός Σύλλογος

Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, με την οποία ζητά  να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την βοήθεια των πληγέντων νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Κασαπίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, τόνισε ότι την προηγούμενη   εβδομάδα η πόλη ήταν έρημη και από το Σαββατοκύριακο άρχισε δειλά δειλά να βγαίνει ο κόσμος στην αγορά. Σε αυτό επηρέασε αρνητικά και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που οδήγησε στην απόφαση να κλείσουν την περασμένη Τρίτη τα καταστήματα.

Οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία ήταν καθολικές απ’ όλους όσους είχαν κάνει κρατήσεις Βούλγαρους, Ρουμάνους, Τούρκους, εκφράζοντας την ευχή όλοι να επανέλθουν.

Μια εβδομάδα δύσκολη, όπως σημείωσε και για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, αφού ο κόσμος όλος εγκατέλειψε την Αλεξανδρούπολη.

Στην επιστολή που εστάλη στα αρμόδια Υπουργεία αναλύονται τα αιτήματα και οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν στους τομείς των επαγγελματικών εγκαταστάσεων , στην αποκατάσταση εξοπλισμού και εμπορευμάτων, στην επιδότηση ενοικίου στις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις κ.α.

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το