Search

Αλεξανδρούπολη: Πρεμιέρα για το πιλοτικό πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ από το ΠΓΝΑ – Γεγονός η πρώτη χημειοθεραπεία ασθενή κατ οίκον

Πρεμιέρα έκανε το πρωί της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2024, το πιλοτικό πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ, που εφαρμόζεται και στο ΠΓΝΑ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης).

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα χορήγησης θεραπειών και παροχής νοσηλευτικής φροντίδας ογκολογικών ασθενών στο σπίτι τους. Ως εκ τούτου, ασθενείς με καρκίνο, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χημειοθεραπεία στο σπίτι τους, με την υποστήριξη γιατρού και νοσηλευτή.

Στόχος του προγράμματος, είναι η διατήρηση και αποκατάσταση της υγείας των ασθενών που ταλαιπωρούνται από μία τέτοια σοβαρή πάθηση χωρίς τις αρνητικές πτυχές που έχει η μετακίνηση προς και από το νοσοκομείο, αλλά και η παραμονή τους σε αυτό.

Υπενθυμίζεται πως η σκέψη για τη δημιουργία του «ΟΙΚΟΘΕΝ» προήλθε από το Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», αναθέτοντας στην ΕΥ Ελλάδος τον πλήρη σχεδιασμό όλου του προγράμματος.

 

Μοιραστείτε το