20 Σεπτεμβρίου 2024

Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θράκης για τα απογευματινά χειρουργεία

Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θράκης για τα απογευματινά χειρουργεία, καθώς όπως λένε, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Η Κυβερνητική εξαγγελία, για τα απογευματινά χειρουργεία , σύμφωνα με τους γιατρούς της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ) , αναδεικνύει περίτρανα την έλλειψη χειρουργικών κλινών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για επιπλέον ασθενείς , αφού λειτουργούν μόλις πέντε από τις έντεκα .

Ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα, είναι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και κυρίως αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Έβρου.  Μάλιστα όπως λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θράκης και ειδικότερα ο Γραμματέας της Ένωσης, Χάρης Στάμος:  «οι σχεδιασμοί για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή αντίκεινται στον δωρεάν, δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, ενώ και πρακτικά, δεν μπορούν να υλοποιηθούν, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης των νοσοκομείων. Με ποιο προσωπικό θα γίνονται τα χειρουργεία αυτά, όταν το υπάρχον δεν επαρκεί;», 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ακόμα κι αν βρεθεί προσωπικό για τα απογευματινά χειρουργεία, οι χειρουργημένοι ασθενείς θα νοσηλεύονται και πάλι στις κλίνες των νοσοκομείων και το ερώτημα που προκύπτει είναι «σε ποιο προσωπικό θα απευθύνεται ο ασθενής για να τον επικουρήσει στην μετεγχειρητική του πορεία, όταν το υπάρχον ήδη δεν επαρκεί για τον μεγάλο φόρτο εργασίας του νοσοκομείου;».

Εκτίμησε, τέλος, ότι «το πρωινό χειρουργείο θα γίνει δεξαμενή πελατών για το απογευματινό και αυτό φαλκιδεύει τη λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

 

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ Ορεστιάδας

Μοιραστείτε το