Search

Χωρίς τηλεπικοινωνίες επί 8 ώρες πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας – Για απαράδεκτη κατάσταση κάνουν λόγο οι πολίτες

Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ έμειναν την Κυριακή για περισσότερες από 8 ώρες, πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Έβρος.

Πιο αναλυτικά, σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν σε υπηρεσίες της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας της Cosmote σε περιοχές των νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω του ότι κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού σε διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Η θέση της Cosmote

«Οι τεχνικοί της εταιρείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό», τονίζει η εταιρεία.

«Ζητούμε την κατανόηση των πελατών μας για την αναστάτωση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

8 ώρες χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ

Για περισσότερες επί 8 ώρες, οι πελάτες της Cosmote, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης επικοινωνίας, ενώ μεγάλη ήταν η αναστάτωση και η αγωνία, όσων πολιτών, είχαν προβλήματα υγείας και όχι μόνο.

Παράλληλα, το πρόβλημα της Cosmote δημιούργησε προβλήματα στην επικοινωνία των πολιτών με την Αστυνομία (100) και την Πυροσβεστική (199).

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, λόγω βλάβης στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας των τηλεφωνικών κέντρων άμεσης επέμβασης «100» και των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρακαλούνται οι πολίτες να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» για άμεση επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής.

Αντίθετα με το 100 και το 166, το τηλέφωνο του ΕΚΑΒ (166) λειτούργησε κανονικά κι αυτό συνέβη γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται εκτροπή της κλήσης μέσω του Ευρωπαϊκού αριθμού 112

 

Μοιραστείτε το