Search

Διήμερο επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο “Supportng Multiliingual Classrooms”.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσ- σών (ECML) του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει ένα διήμερο επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο “Supporntg Multlingual Classrooms”.

Το εργαστήριο θα πραγμα- τοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη, προσφέροντας στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν ένα μοναδικό εργαλείο για την ανάπτυξη πολυγλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων στους μαθητές και στις μαθήτριές τους.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε:

Α. Εκπαιδευτικούς Ξένων Γλωσσών (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07), καθώς και Φιλολόγους (ΠΕ02), Δασκάλους (ΠΕ70) και Νηπιαγωγούς (ΠΕ60) που διδάσκουν σε σχολικές μο- νάδες της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, περιλαμβανο- μένων όσων υπηρετούν σε σχολικές μονάδες με Τμήματα ΖΕΠ.

Β. Συμβούλους Εκπαίδευσης Ξένων Γλωσσών, Φιλολόγων, Δασκάλων και Νηπιαγω- γών.

Γ. Διευθυντές Σχολικών Μονάδων των ανωτέρω κλάδων/ειδικοτήτων (ΠΕ02, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ70, ΠΕ60), περιλαμβανομένων όσων υπηρετούν σε σχολικές μονάδες με τμήματα ΖΕΠ, ανεξαρτήτως κλάδου/ειδικότητας.

Δ. Στους προαναφερόμενους κλάδους/ειδικότητες περιλαμβάνονται όσοι/όσες υπη- ρετούν σε σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης.

Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι:

 Βελτίωση της διδασκαλίας των γλωσσικών μαθημάτων: Το εργαστήριο θα πα- ρέχει στους εκπαιδευτικούς τα απαραίτητα εργαλεία και στρατηγικές για να βελτιώσουν τη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων, προσαρμόζοντάς τη στις ανάγκες των πολυγλωσσικών τάξεων.

 Ανάπτυξη πολυγλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δικές τους πολυγλωσσικές και δια- πολιτισμικές δεξιότητες, ώστε να μπορούν να τις μεταφέρουν αποτελεσμα- τικά στους μαθητές τους.

 Προσέγγιση της πολυμορφίας του μαθητικού πληθυσμού: Το εργαστήριο θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν καλύτερα την πολυμορφία του μαθητικού πληθυσμού των σημερινών σχολείων και να αναπτύξουν στρα- τηγικές για την αποτελεσματική ένταξη όλων των μαθητών.

 Δημιουργία δικτύων συνεργασίας: Το εργαστήριο θα αποτελέσει μια εξαιρε- τική ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να δημιουργήσουν δίκτυα συνεργασίας σε περιφε- ρειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από καταξιωμένες επιμορφώτριες του Ευρωπαϊ- κού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών, τις κ.κ. Catherine Carré-Karlinger (Pädagogische Hochschule Oberösterreich, Austria) και Katja Schnitzer (Pädagogische Hochschule der Fachhochschule Nordwestschweiz, Switzerland).

Η επιμόρφωση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες εκπαιδευ- τικοί καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2024, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Ο αριθμός των συμμετεχόντων/-ου- σών, καθώς και τα κριτήρια επιλογής αναφέρονται στην ειδική πρόσκληση εκδήλω- σης ενδιαφέροντος που έχει σταλεί στις σχολικές μονάδες.

Μοιραστείτε το