Search

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τον χαμό του πυροσβέστη στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τον χαμό του πυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, στις πλημμύρες του Απαλού Αλεξανδρούπολης την 1η Φεβρουαρίου του 2021.

Με αφορμή το γεγονός αυτό και θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του, οι συνάδελφοι του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τέλεσαν τρισάγιο στο σημείο που έχασε την ζωή του ο πυροσβέστης ανήμερα της συμπλήρωσης των δύο ετών από εκείνη την μαύρη μέρα. Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης μετονομάσθηκε σε “Ανθυποπυραγός Ιωάννης Ζαφειρόπουλος”.

Την ίδια ώρα όπως σημειώνει ο διοικητής της ΠΥ Αλεξ/πολης Κων/νος Κουκουλομάτης, με πρωτοβουλία της υπηρεσίας θα δημιουργηθεί ένα εκκλησάκι στο σημείο όπου έχασε την ζωή του ο πυροσβέστης, ενώ παράλληλα με έξοδα του Μητροπολίτη δημιουργήθηκε ένα εκκλησάκι έξω από την υπηρεσία και με έξοδα ενός ιδιώτη θα  κατασκευαστεί ένα μνημείο στον ίδιο χώρο.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Κούκουρα, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:
“Σήμερα τελεσαμε τρισάγιο στην μνήμη του αγαπητου συναδέλφου μας,Ιωάννη Ζαφειροπουλου,στο σημείο που έχασε άδικα και πρόωρα την ζωή του,κατά την εκτέλεση του καθήκοντος,ακριβώς 2χρονια πριν την 01/02/2021.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.Για όλους εμάς τους πυροσβέστες,που τον γνωρίσαμε ως μέλος της δεύτερης μεγάλης οικογένειας μας αυτής του ΠΣ,θα μείνει πάντα στην μνήμη μας χαραγμένο το χαμόγελο του και η καλοσύνη του και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του,η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης μετονομάσθηκε σε “Ανθυποπυραγος Ιωάννης Ζαφειρόπουλος”.
Μοιραστείτε το