20 Σεπτεμβρίου 2024

Ευθύνες στο ΔΠΘ για τη μη λειτουργία του κόμβου στο ΠΓΝΑ, επιρρίπτει η Εγνατία Οδός

Ευθύνες στις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ επιρρίπτει η Εγνατία Οδός ΑΕ, αναφορικά με τη μη λειτουργία του κόμβου που θα συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα , σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε η Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Σοφία Ασημακοπούλου αναφέρεται:

«Η Εγνατία Οδός μετά από αίτημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας ΑΜΟ προχώρησε στην κατασκευή συνδετήριου κλάδου (επί του αυτοκινητοδρόμου) για την εξυπηρέτηση (έξοδο) της κίνησης ασθενοφόρων από ανατολικά (Κήποι) προς το Νοσοκομείο. Η έξοδος ολοκληρώθηκε το 2022.

Ο συνδετήριος κλάδος (κατά τις αρχικές συνεννοήσεις) θα έφτανε στο νοσοκομείο με βελτίωση υφιστάμενης χωμάτινης οδού δυτικά του νοσοκομείου, ωστόσο οι πρυτανικές αρχές εξέφρασαν επιφυλάξεις για πιθανά ατυχήματα μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου και πρότειναν εναλλακτική χάραξη της σύνδεσης (ανατολικά). Με την χάραξη αυτή δεν συμφωνούσε η διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς θα απαιτούσε την δημιουργία νέας φυλασσόμενης πύλης εισόδου. Αποτέλεσμα της ασυμφωνίας ήταν να παραμείνει ο κλάδος που κατασκεύασε η Εγνατία Οδός ασύνδετος μέχρι σήμερα και συνεπώς εκτός λειτουργίας».

Η απάντηση της Εγνατίας οδού:

 

Μοιραστείτε το