Search

Έβδομη στις προτιμήσεις των Ελλήνων για διακοπές η Θράκη

Έβδομη στις προτιμήσεις των Ελλήνων για διακοπές είναι η Θράκη, που βρίσκεται αρκετά χαμηλά μάλιστα σε σχέση με περιοχές όπως η Θεσσαλία και η Ήπειρος.

Τα παραπάνω συμπεράσματα – στοιχεία προκύπτουν από τη μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) με θέμα «Πώς ταξιδεύουν οι Έλληνες | Ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ταξιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό» , για την κατανόηση των ταξιδιωτικών συνηθειών των Ελλήνων.

Τα αποτελέσματα της μελέτης βασίζονται σε διαδικτυακή έρευνα που διενήργησε η Focus Bari για λογαριασμό του ΙΝΣΕΤΕ η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο κύματα μέσα στο διάστημα ενός δωδεκάμηνου, με δείγμα 35.000+ ατόμων ηλικίας 16-64 ετών, κατοίκων Ελλάδας.

Έβδομη στις προτιμήσεις η Θράκη

Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τους προορισμούς εκτός της χώρας, πρώτη επιλογή είναι η Ιταλία σε ποσοστό 17%, ακολουθεί με ποσοστό 11% η Γερμανία και στην 3η θέση είναι η Γαλλία με ποσοστό 9%. Ακολουθεί η Βουλγαρία με 8%, με την Τουρκία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκονται στην επόμενη θέση με ποσοστό 7%.

Για εκείνους που προτιμούν προορισμούς εντός Ελλάδας, σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, οι επιλογές των ταξιδιωτών διαφοροποιούνται σημαντικά ανά περιοχή. Συγκεκριμένα:

Η Αττική και η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Εύβοιας, είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί, συγκεντρώνοντας το 21% των προτιμήσεων ενώ ακολουθεί η Μακεδονία με 19%.

Η Πελοπόννησος καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 14% ενώ η Ήπειρος και η Θεσσαλία ακολουθούν με 10% αντίστοιχα.

Ακολουθεί η Θράκη, με 6% και τα Επτάνησα, η Κρήτη και οι Κυκλάδες με 5% αντίστοιχα.
Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έχουν χαμηλότερα ποσοστά προτίμησης με 2% αντίστοιχα ενώ οι Σποράδες συγκεντρώνουν μόλις 1%.

Έβδομη στις προτιμήσεις των Ελλήνων για διακοπές η Θράκη

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο κύριος λόγος που ταξιδεύουν οι Έλληνες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, είναι η αναψυχή, σε ποσοστό περίπου 60%, ακολουθούμενη από την επίσκεψη σε συγγενείς και φίλους με 18%. Σε ότι αφορά στους επαγγελματικούς σκοπούς, περιλαμβανομένων των συνεδρίων, αυτοί αποτελούν αναλογικά σημαντικότερο λόγο ταξιδιού στο εξωτερικό (14%) απ’ ότι στο εσωτερικό (11%). Για ιατρικούς ή άλλους σκοπούς ταξιδεύουν πολύ μικρά ποσοστά.

Αν και η αναψυχή είναι ο συχνότερος σκοπός του ταξιδιού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το είδος του ταξιδιού διαφέρει σημαντικά. Έτσι, ενώ στο εξωτερικό κυριαρχεί το ταξίδι πόλης με 50%, στο εσωτερικό το κυρίαρχο είδος ταξιδιού είναι οι διακοπές στην θάλασσα / παραλία με 45%. Η περιήγηση είναι το δεύτερο συχνότερο είδος ταξιδιού με 32%, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Μοιραστείτε το