Search

Έβρος: Από τον Οκτώβριο περνούσαν παράνομους μετανάστες οι 5 συνοριοφύλακες

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι πέντε αστυνομικοί που συνελήφθησαν για διακίνηση παράνομων μεταναστών στον Έβρο, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Οι «πέντε» συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διευκόλυναν την είσοδο μεταναστών στη χώρα μας μέσω επαφών που είχαν με κύκλωμα από την Τουρκία. Όπως αποκαλύφθηκε, η δράση των αστυνομικών χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2022, ενώ την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι είχαν διευκολύνει σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από 26.550 ευρώ μέχρι…πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Μοιραστείτε το