Search

Έβρος: Οργανώσεις ζητούν από την Εισαγγελία την έφεση της απόφασης για τους “αυτόκλητους σερίφηδες”

Έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, που δεν αναγνώρισε το ρατσιστικό κίνητρο στην υπόθεση των “αυτόκλητων σερίφηδων” στον Έβρο ζητούν 11 οργανώσεις.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το αίτημα των οργανώσεων είναι “να κριθεί αρμοδίως σε ανώτερο βαθμό η παράλειψη του δικαστηρίου να διαπιστώσει τη συνδρομή ρατσιστικού κινήτρου βάσει του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα”.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω υπόθεση, εξ αιτίας της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε, προκάλεσε την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για τη διερεύνηση ρατσιστικού κινήτρου (82Α ΠΚ) στα συγκεκριμένα περιστατικά. Η παραγγελία  χρειάστηκε να επαναληφθεί την 29η Αυγούστου του 2023 από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση περιστατικών ρατσιστικής βίας στον Έβρο μέσω διαδικτύου, όπως επισημαίνει η ΕΕΔΑ.

Τελικά, το ρατσιστικό κίνητρο συμπεριελήφθη στις κατηγορίες αλλά, πέρα από κάθε προσδοκία, η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, δεν διαπίστωσε ρατσιστικό κίνητρο.

Μοιραστείτε το