Search

Έβρος: Στην τελική ευθεία οι εργασίες για την «Αγιά Σοφιά» απέναντι από το ΚΥΤ Φυλακίου

Ένα «όνειρο», όπως το χαρακτηρίζει μερίδα κατοίκων στο Φυλάκιο Έβρου,  φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά για τους ίδιους, καθώς οι εργασίες του Ιερού Ναού απέναντι από το ΚΥΤ Φυλακίου, που παραπέμπει στην εντυπωσιακή «Αγιά Σοφιά» της Κωνσταντινούπολης, βρίσκονται στην τελική ευθεία και σήμερα ολοκληρώνονται.

Ήταν Απρίλιος του 2021, όταν οι κάτοικοι της περιοχής έβαλαν στόχο να χτίσουν την εκκλησία σαν μια συμβολική κίνηση, ως «απάντησή» τους στην επέκταση και αύξηση της χωρητικότητας του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Μέχρι και σήμερα, όπως λένε, δεν μπορούν να σβήσουν από την μνήμη τους, όσα συνέβησαν το 2020 στα σύνορα του Έβρου, όπου χιλιάδες μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί στις Καστανιές, και για ημέρες προσπαθούσαν να εισέλθουν στην χώρα.

Ο κ. Κώστας Σωτηρόπουλος, που ζει πάνω από 30 χρόνια στο Φυλάκιο, ήταν ο κάτοικος που δώρισε έξι στρέμματα, τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το ΚΥΤ Φυλακίου, στον Ιερό Ναό της περιοχής, με σκοπό να χτιστεί η δική του «Αγία Σοφία», όπου σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αφιερωμένη στην γυναίκα του Σοφία.

O ίδιος μάλιστα, βρέθηκε στο σημείο και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει στην συγκίνησή του και τον ενθουσιασμό του!

 

Μοιραστείτε το