Search

Εβρος: Συναγερμός για φωτιά σε όχημα στις Τρεις Βρύσες

Μεγάλη κινητοποίηση έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε όχημα κοντά στις Τρεις Βρύσες Σουφλίου, για την οποία υπήρχε κίνδυνος να επεκταθεί και να κάψει βλάστηση.

Οχήματα της Πυροσβεστικής τόσο από το Διδυμότειχο όσο και από το Σουφλί ξεκίνησαν για να βρεθούν στο σημείο αλλά τελικά δεν χρειάστηκε η επέμβαση όλων καθώς η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα.

Στο σημείο βρέθηκαν 2 οχήματα από το κλιμάκιο του Σουφλίου και ένα από την Λευκίμμη, προχωρώντας στην κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς μετά την επέκταση της φωτιάς από το όχημα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες και έκαψε ένα στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης. Παρόντες ήταν ο διοικητής Π.Υ. Έβρου Σπύρος Κούτρας, καθώς και ο προϊστάμενος Π.Κ. Σουφλίου Γιουσούφ Πίσκα. Στην κατάσβεση συνέδραμαν και πολίτες, πιθανότατα υλοτόμοι οι οποίοι τυχαία βρέθηκαν εκεί.

Τελικά και σύμφωνα με πληροφορίες της Δέλτα Τηλεόρασης, το όχημα ανήκε σε διακινητή παράτυπων μεταναστών ο οποίος όταν αντιλήφθηκε ότι το ΙΧ του πήρε φωτιά, το εγκατέλειψε για να αποφύγει και την σύλληψη όταν θα έφτανε στο σημείο η αστυνομία και συνοριακοί φύλακες που βρέθηκαν επίσης στο σημείο.

Το γεγονός αυτό είναι μία συνέχεια των όσων συμβαίνουν με τους διακινητές παράτυπων μεταναστών οι οποίοι συχνά προκαλούν πυρκαγιές, είτε με τον τρόπο αυτό που συνέβη σήμερα μέσω κάποιου οχήματος, είτε κινούμενοι μέσα στο δάσος. Όπως λένε οι πυροσβέστες σε όλη την Θράκη, δεν είναι λίγες φορές που διακινητές και παράτυποι μετανάστες στην προσπάθεια τους να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν ή να ζεστάνουν κάποιο ρόφημα, προκαλούν δασικές πυρκαγιές. Τα περιστατικά αυτά είναι πολλά και ο κίνδυνος για το δάσος μεγάλος.

Ο κίνδυνος για τα δάση έρχεται λοιπόν να προστεθεί στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά στους δρόμους, με τα ατυχήματα να είναι καθημερινό φαινόμενο και τα δυστυχήματα επίσης να μην λείπουν.

Μοιραστείτε το