Τον χαρακτήρα του αξιοθέατου φαίνεται πως έχει ο φράχτης του Έβρου για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή και κάνουν περίπατο και βαρκάδα στο Δέλτα του ποταμού στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία.
Όπως αναφέρει ο ξεναγός της περιοχής, Αντώνης Ιωαννίδης, οι τουρίστες έχουν μεγάλη περιέργεια για τον φράχτη του Έβρου και εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους, αφού έχει χτιστεί για την περαιτέρω θωράκιση των συνόρων της χώρας αλλά και για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών.
Εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, οι τουρίστες μπορούν να βρεθούν ακόμη και σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από τον φράχτη του Έβρου για να τον δουν από κοντά «επειδή ακούν συχνά για αυτόν», τονίζει ο κ. Ιωαννίδης.
«Προσωπικά έχω κάνει πολλές ξεναγήσεις στον φράχτη του Έβρου, καθώς ουσιαστικά έχει γίνει ένα ακόμη αξιοθέατο της περιοχής που μπορεί ο καθένας να δει, από την στιγμή που υπάρχει στο πρόγραμμα η επίσκεψη και η βαρκάδα στο Δέλτα.
Οι τουρίστες ακούνε συχνά και γνωρίζουν για τον φράχτη, και είναι κάτι που επιθυμούν να δουν ζωντανά. Υπάρχει γενικότερα αυτή η περιέργεια, έχουν συνδυάσει τον Έβρο με το συγκεκριμένο έργο» δηλώνει ο ξεναγός της περιοχής, Αντώνης Ιωαννίδης.
Η άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού επανέφερε τις βαρκάδες στο Δέλτα του Έβρου και η «νούμερο 1» επιλογή των τουριστών είναι να δουν τον φράχτη από κοντά.
Ωστόσο, το σημείο αποτελεί στρατιωτική ζώνη και χρειάζεται ειδική άδεια από το Λιμεναρχείο και τον Στρατό για την συγκεκριμένη διαδρομή, κυρίως για τους ξένους τουρίστες.