Search

Ορεστιάδα: Αναστολή λειτουργίας του σχολείου προληπτικά που φοιτούσε η 9χρονη που έφυγε από τη ζωή από στρεπτόκοκκο

Στην αναστολή λειτουργίας του 8ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας, προχώρησε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, καθώς σε αυτό φοιτούσε η η 9χρονη που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (05/02/24) στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού από στρεπτόκοκκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε κι άλλο κρούσμα λοίμωξης από στρεπτόκοκκο και για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος, σε συνεννόηση με την περιφερειακή δνση Δημόσιας Υγείας, έλαβε την απόφαση να «κλείσει» το σχολείο έτσι ώστε να περιοριστεί η όποια πιθανότητα διασποράς και η υγεία των παιδιών να παρακολουθείται από τους γονείς τους.

Τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο το πρωί αλλά αργότερα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες τους να τα παραλάβουν πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μαθημάτων.

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. Παράλληλα ο δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημόσιες αρχές για να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται σε αντίστοιχα περιστατικά.

Μοιραστείτε το