Search

Ορεστιάδα: Μαθητές γυμνασίου εκβιάζουν “για πλάκα” συμμαθήτριές τους με επεξεργασμένες φωτογραφίες

Άλλο ένα ακόμα περιστατικό με πρωταγωνιστές ανηλίκους έρχεται από την Ορεστιάδα, με μαθητές να εκβιάζουν με επεξεργασμένες φωτογραφίες της μια 14χρονη.

Ειδικότερα, ένα 14χρονο κορίτσι, όταν έλαβε προσωπικό μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες που χρησιμοποιεί στο προφίλ της παραποιημένες.

Συγκεκριμένα, συμμαθητής της που χρησιμοποίησε εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, πρόσθεσε το κεφάλι του κοριτσιού σε ξένο γυμνό γυναικείο σώμα, μοιράστηκε τις φωτογραφίες με φίλους και στη συνέχεια άλλος συμμαθητής τις απέστειλε στο κορίτσι, γράφοντας με εκβιαστικό και ειρωνικό τόνο: “Το ξέρεις πως είσαι εσύ έτσι; Το ξέρεις πως αν σε ανεβάσει κάπου τελείωσες, έ;”

Ευτυχώς η μαθήτρια ενημέρωσε άμεσα τους γονείς της και εκείνοι με τη σειρά τους κινήθηκαν όπως έπρεπε∙ απευθύνθηκαν στις αρμόδιες αρχές. Ακολούθησαν τις συμβουλές της αστυνομίας και πριν προχωρήσουν στη σχετική καταγγελία, ο συμμαθητής της μικρής που ξεκίνησε την όλη ιστορία αντιλήφθηκε πως το θέμα παίρνει διαστάσεις και επικοινώνησε μαζί της.

Υποστήριξε πως το έκανε από επιπολαιότητα, χωρίς να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, τη διαβεβαίωσε επίσης πως διέγραψε τις φωτογραφίες από το κινητό του. “Παιδιά είναι, το έκαναν για πλάκα”…

Από τη συνέχεια του ρεπορτάζ πάντως προέκυψαν πληροφορίες και για άλλα ανάλογα περιστατικά που γίνονται… “για πλάκα”, όπως δυστυχώς θεωρούν και ορισμένοι γονείς των δραστών, χωρίς προφανώς να αντιλαμβάνονται ότι έτσι “για πλάκα” μπορεί να οδηγηθεί κι ένα παιδί να πηδήξει, παραδείγματος χάριν, απ’ το παράθυρο, αδυνατώντας να διαχειριστεί την κατάσταση στην οποία το εμπλέκουν όσοι παραβιάζουν εγκληματικά τα αυστηρώς προσωπικά του δεδομένα.

Στην προκειμένη, πάντως, η σχέση εμπιστοσύνης της μικρής μαθήτριας με τους γονείς της οδήγησαν σε ένα σχετικά αίσιο αποτέλεσμα, ασφαλώς και παραμένει όμως ταραγμένη η ψυχολογία της 14χρονης και διαταραγμένη η σχέση εμπιστοσύνης με τους συμμαθητές της.

Περιστατικά ενδοσχολικής αλλά και – κυρίως – εξωσχολικής βίας κάθε μορφής, λεκτικής ή και σωματικής, γίνονται γνωστά τους τελευταίους μήνες στην Ορεστιάδα, περιγράφονται έως και σκηνές σκληρής πάλης μεταξύ ανήλικων κοριτσιών που καταγράφονται μάλιστα σε βίντεο και διακινούνται μεταξύ συμμαθητών τους.

Οφείλουν οι οικογένειες να είναι ενημερωμένες, τα σχολικά περιβάλλοντα επίσης, όπως και οι αρχές. Οφείλουν όλες οι πλευρές βέβαια να διασφαλίσουν και πως δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα χειρότερο που θα μπορούσε να οδηγήσει στα μη περαιτέρω. Δεν χρειάζεται καμία “θυσία” για να λάβουμε επιτέλους τα δέοντα μέτρα, όταν πλέον γνωρίζουμε και μπορούμε να προλάβουμε, πριν θρηνήσουμε.

 

 

Πηγή: radioevros.gr

Μοιραστείτε το