Search

Ορεστιάδα: Μεγάλο ενδιαφέρον φοιτητών για ενοικίαση σπιτιού – Σταθερές οι τιμές

«Έχουμε ένα déjà vu, μοιάζει να έχουμε γυρίσει μία τετραετία πίσω…», σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Γιάννης Καρράς, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στην Ορεστιάδα, αναφερόμενος στην κίνηση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης στην πόλη. Ο ίδιος σημείωσε ότι καθημερινά εξυπηρετεί πάνω 10 ενδιαφερόμενους που ψάχνουν σπίτι, ενώ εκτίμησε ότι για τις επόμενες 10-15 περίπου ημέρες οι οικογένειες των φοιτητών που θα αναζητήσουν στέγη για τους εισακτέους στα δύο τμήματα του Δ. Π. Θ., που λειτουργούν στην Ορεστιάδα, θα βρίσκουν σπίτια σε καλή κατάσταση και σε κεντρικές περιοχές.

«Εάν αργήσουν περισσότερο, θα πρέπει να συμβιβαστούν με δεύτερες επιλογές, σε παλαιότερες κατασκευές και όχι τόσο κεντρικά», πρόσθεσε ο κ. Καρράς. Οι τιμές, όπως είπε, δεν έχουν ανεβεί λόγω της φετινής συγκυρίας που ανέβασε κατακόρυφα τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών, και κυμαίνονται από 120-180 ευρώ για “μονόχωρα” studios και έως 250 όταν είναι μεγαλύτερα και στο κέντρο της πόλης, σε καινούριες οικοδομές.

Τα “δίχωρα” διαμερίσματα κυμαίνονται από 180-300 ευρώ, ανάλογα με την παλαιότητα της οικοδομής και την περιοχή που βρίσκεται.

«Δεν έχουμε παρατηρήσει αυξήσεις, οι ιδιοκτήτες προτιμούν να δώσουν τα σπίτια τους σε φυσιολογικές-για την περιοχή-τιμές, αρκεί να παίρνουν σταθερά κάθε μήνα το ενοίκιό…», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καρράς, συμπληρώνοντας ότι «το βέβαιο είναι ότι οι τιμές αυτές είναι πολύ φθηνότερες σε σχέση με άλλες πόλεις, ενώ και το συνολικό κόστος ζωής στην Ορεστιάδα είναι πολύ χαμηλότερο συγκριτικά με άλλες περιοχές…».

Εν τω μεταξύ, όπως διαπιστώνει από τις επαφές που έχει καθημερινά με ενδιαφερόμενους για φοιτητικό σπίτι, «οι νέοι εισακτέοι δεν “έτυχε” να περάσουν στην Ορεστιάδα, αλλά ήταν η επόμενη επιλογή τους, μετά το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας…».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «δεδομένου ότι το ενδιαφέρον είναι αυξημένο και από εργένηδες στρατιωτικούς και αστυνομικούς, καλό θα είναι όσοι ψάχνουν σπίτι για το παιδί τους, να το κάνουν άμεσα…».

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

 

Μοιραστείτε το