Search

Σε επαγρύπνηση η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά των χρυσωρυχείων

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού, την περασμένη εβδομάδα έφτασε στην Αθήνα ο Γενικός Διευθυντής της Eldorado Gold για να συνομιλήσει με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον πρωθυπουργό για τον λόφο του Περάματος που είναι στα σύνορα των νομών Ροδόπης και Έβρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου «Ο Γενικός Διευθυντής της Eldorado Gold Θα επισκεφθεί και την περιοχή μας και λογικά θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καλούμε τον κύριο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους τις περιοχής μας να του δώσουν για ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι η περιοχή μας δεν είναι για να παραδοθεί στην καταστροφική “επένδυση” τους αλλά να συνεχίσει αμόλυντη να προσφέρει τα αγαθά της στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους, τους ψαράδες και σε όλους τους πολίτες και στις επόμενες γενιές την αστείρευτη βιωσιμότητα και ευημερία».

«Καμιά εταιρεία δεν θα καταστρέψει τον τόπο μας για ελάχιστες θέσεις εργασίας που θα είναι σαν αυτές της Χαλκιδικής με εκβιασμούς και ενάντια στην υγεία των εργαζομένων. Κύριε CEO go home» καταλήγει η ανακοίνωση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού.

 

Μοιραστείτε το